Ingezonden persbericht


28 juli 2004

Persbericht

Huurders maken woonsprong

Alle woningen Betula Hoven van Patio Ontwikkeling verkocht

Bussum - Alle 38 koopwoningen van het project Betula Hoven in Bussum zijn in vier maanden tijd verkocht. Het project van Patio Ontwikkeling was zeer in trek omdat de kwaliteit hoog is en de uitstraling groot. Peter van Dulst, directeur Ontwikkeling van Patio, is blij met het resultaat: "Bijna alle kopers laten een huurwoning in de regio achter of zijn starter op de woningmarkt. Voor deze mensen wilden we de huizen bouwen, dus we zijn blij dat we ze ook werkelijk bereikt hebben."

De meeste kopers komen uit Bussum of de regio en er zitten vier gelukkige huurders van Patio bij. De toewijzingscriteria zijn destijds in nauw overleg met de gemeente Bussum tot stand gekomen, evenals de kandidatenlijst die door de gemeente is goedgekeurd.

Op het terrein van de voormalige Deltaschool start de bouw dit najaar. Er verrijzen 48 prachtige huizen die door architectenbureau Mulleners & Mulleners zijn ontworpen. De woningen zijn verdeeld over twee hoven die gescheiden worden door een parkje.

"Betula Hoven is een prachtig voorbeeld hoe nieuw wonen ook anders kan". Peter van Dulst is trots op het project: "Waar vind je in 't Gooi nog zulke mooie woningen met deze kwaliteit in een betaalbare prijsklasse?"

Het project bestaat naast 38 koopwoningen ook uit 6 sociale huurwoningen en 4 huurwoningen voor Sherpa, een organisatie die mensen met een verstandelijke/lichamelijke handicap ondersteunt.

Noot voor de pers,