Gemeente Capelle a/d IJssel

ClubExtra: sporten met aandacht

Sporten en bewegen moet een lust zijn voor elk kind, maar voor sommige kinderen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn kinderen die door beperkte motorische vaardigheden niet met de gymles op school mee kunnen komen, niet graag met vriendjes buiten spelen en afhaken bij sportverenigingen, omdat ze het niveau niet kunnen bijbenen. Om deze kinderen een extra steuntje in de rug te geven, start het Sportservicepunt in september met twee groepen ClubExtra.
Bij het project ClubExtra worden de kinderen onder professionele begeleiding bijgeschoold op acht bewegingsthema's: balanceren, springen, zwaaien, mikken en jongleren, tikspelen, doelspelen, bewegen op muziek en stoeispelen.
De kinderen krijgen zoveel mogelijk individuele professionele aandacht. Dit is mogelijk omdat in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen wordt gewerkt vanuit hun succesbeleving. Op deze manier krijgt een kind te maken met activiteiten op het eigen niveau. Dit niveau wordt bij de opeenvolgende lessen en activiteiten stapje voor stapje verhoogd. Een aantal kinderen zal uiteindelijk de achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten weer inlopen en daardoor mee kunnen doen aan reguliere verenigingsactiviteiten. Het project wordt wijkgericht aangeboden voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-8 jaar. In september beginnen in Schenkel en Schollevaar-West op de woensdagmiddag twee groepen ClubExtra. In een later stadium wordt het project uitgebreid naar de andere Capelse wijken.
Aanmelden
Belangstellenden uit de wijken Schenkel en Schollevaar-West kunnen zich aanmelden bij het Sportservicepunt. Na aanmelding wordt er een selectie gemaakt door de coördinator van het project. Belangstellenden uit de andere wijken kunnen zich eveneens aanmelden, maar worden in eerste instantie geplaatst op een wachtlijst.
Sportservicepunt Capelle aan den IJssel, telefoon: 010-2848481, 010-2848407, e-mail: sportservicepunt@capelleaandenijssel.nl. Aanmelden is ook mogelijk via www.sportiefcapelle.nl.