Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


28 juli 2004


Nunspeet - jongeman rijdt over radiografische auto


De politie zoekt een ongeveer 20-jarige bestuurder van een grijs/blauwe auto die op maandagavond omstreeks 19.40 uur over de radiografische auto van een 11-jarig jongetje is gereden. Het incident deed zich voor op de George Breitnerstraat waar het kind met een aantal leeftijdgenootjes z'n nieuwe aanwinst aan het spelen was. Het kind is er goed kapot van want hij had de auto de dag ervoor voor zijn verjaardag gekregen. Betrokkene kan contact opmenen met 0900 - 8844.


Hattem - roodlichtcontrole


De politie heeft op dinsdag 27 juli een roodlichtcontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg in Hattem. In totaal drie personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. De boete bedraagt 40 euro.


Heerde- auto-inbraak

Een 31-jarige vrouw uit Lierderholthuis deed op 27 juli aangifte van inbraak in haar auto, welke zij geparkeerd had bij een begraafplaats aan de Elburgerweg in Heerde. Feit is die dag gebeurd tussen 14.30 uur en 14.45 uur. De achterruit van haar auto was ingeslagen en van uit de kofferbakwas een damestas met inhoud weggenomen.


Nunspeet - diefstal vanuit vaartuig

Een 54-jarige inwoner van Nunspeet deed op 27 juli aangifte van diefstal van een benzinetank met 25 liter mengsmering en een viskoffer met inhoud. Deze spullen zijn tussen vrijdag 23 juli en maandag 26 juli weggenomen vanuit een boot die op een trailer stond onder de carport van zijn woning aan de Gerbrandystraat.


Oldebroek-verkeersongeval met letsel


Een 84-jarige man uit Oldebroek is op dinsdag 27 juli omstreeks 18.00 uur gewond geraakt, nadat hij met zijn fiets ten val was gekomen. De man fietste met zijn vrouw over het zandpad, parallel gelegen aan de westelijke zijde van de Mheneweg-Zuid, in Oldebroek. Toen zij het fietspad inreden in de richting van de Stouwdamsweg, kwam de man, omdat hij kennelijk over een uitstekende boomwortel heenreed, ten val en brak als gevolg daarvan vermoedelijk zijn linker heup. Hij is per ambulance overgebracht naar de Isala Klinieken, locatie Sophia, in Zwolle.


Putten-drankrijder


Een 57-jarige man uit Putten werd op dinsdagmiddag 27 juli omstreeks 15.30 uur op de Halvinkhuizerweg door de politie staande gehouden voor een blaasproef. Resultaat was 1.1 promille. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.


Putten- Diefstal vanaf graf


Een 66-jarige vrouw uit Putten deed op dinsdag 27 juli aangifte van diefstal vanaf een graf op een begraafplaats aan de Hoflaan. Tussen zaterdag 24 juli en dinsdag 27juli is er een hortensia van het graf van haar zoon weggenomen.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055-5486052



---- --