Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


28 juli 2004


ZUTPHEN - Politie neemt nep-vuurwapens in beslag


De politie heeft dinsdagavond rond 22.10 uur op het Stokebrand twee imitatievuurwapens in beslag genomen. Twee jongens uit Zutphen (14 en 16 jaar) waren met deze zogenoemde veerdrukpistolen balletjes aan het schieten tegen ramen van enkele woningen. De jongens vertelden dat zij de ''wapens" tijdens hun vakantie in het buitenland op een kermis gewonnen hadden. Zij wisten niet dat het om verboden wapens ging. De wapens waren van een onbekend fabrikaat maar lijken spreken op een pistool van het merk Smith & Wesson type 410. De politie nam de wapens in beslag en er wordt overleg gepleegd over de verdere afhandeling van het schieten.


De politie heeft al vaker melding gemaakt van het feit, dat het bezit van dergelijke imitatievuurwapens strafbaar is. Daarnaast benadrukt de politie nogmaals, dat de gebruikte balletjes een gevaar op kunnen leveren wanneer je in het oog geraakt wordt.


ZUTPHEN - Dronken automobilist aangehouden


De politie heeft dinsdagmorgen op de Groenmarkt een 56-jarige dronken automobiliste uit Zutphen aangehouden. De politie zag rond 11.00 uur dat de vrouw dronken in haar auto zat, die half in het parkeervak en half op het trottoir stond. De vrouw was zo dronken dat een poging om haar drie keer te laten blazen mislukte. Ook het afleggen van een ademproef op het politiebureau lukte niet. De politie parkeerde haar auto bij het politiebureau en gaf de vrouw een rijverbod van twaalf uur.


LOCHEM - Diefstal uit auto


Een onbekende heeft in de nacht van maandag op dinsdag een auto op de Heggerank opengebroken en de geluidsapparatuur gestolen. De dader vernielde het portier en nam de radio, versterker en hoedenplank compleet met boxen mee. De 20-jarige eigenares uit Lochem deed aangifte bij de politie.


LAREN - Digitale camera uit auto gestolen


Een autokraker heeft dinsdag een auto op een parkeerplaats aan de Jonker Emilelaan opengebroken en een digitale camera gestolen. De dader sloeg een raampje van het linker achterportier in en nam de camera mee die op de achterbank lag. De politie adviseert om geen spullen van warde in de auto te laten liggen !


STEENDEREN/WARNSVELD/VORDEN - Verkeerscontrole


De politie heeft dinsdagavond op de L. Dolfingweg in Steenderen, op de Rijksstraatweg in Warnsveld en op de Oude Borculoseweg in Vorden een algehele verkeerscontrole gehouden. De politie deelde twaalf processen-verbaal uit voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet handsfree bellen en het rijden met een vervallen apk.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --