AXA Verzekeringen

AXA richt DBC expertisecentrum in

27 juli 2004

AXA heeft een expertisecentrum ingericht dat zich zal bezighouden met de ontwikkelingen op het gebied van de invoering van de Diagnose Behandel Combinatie.

AXA heeft de afgelopen jaren de ontwikkelingen op de voet gevolgd middels een aantal DBC coördinatoren. Teneinde per 1 januari 2005, de datum vanaf wanneer de ziekenhuizen in Nederland verplicht zijn om hun nota's te declareren in de vorm van de DBC, klaar te zijn voor de verwerking van DBC's is onlangs het expertisecentrum ingericht. Het expertisecentrum zal binnen AXA de acties initiëren en coördineren die noodzakelijk zijn voor een accurate verwerking van DBC's. Deze acties zullen onder meer behelzen; het aanpassen van administratie systemen en het in kaart brengen van de impact van het invoeren van de DBC systematiek op het rendement van de ziektekosten portefeuille.

Functionarissen vanuit diverse disciplines maken onderdeel uit van dit expertise centrum. De disciplines die daarin onder meer worden vertegenwoordigd zijn: ICT, Portefeuillemanagement, Operations en Marketing. AXA verwacht dat de gevolgen van de invoering van de DBC systematiek groot zullen zijn. Op dit moment zijn er nog op een aantal gebieden onzekerheden bijvoorbeeld ten aanzien van machtigingsprocedures en informatieverkeer tussen de verschillende partijen in de zorgmarkt. Maar ook zonder deze informatie kan er al veel voorbereidend werk verricht worden.