Ingezonden persbericht


Canon Inc. publiceert eerste-halfjaarscijfers 2004

HOOFDDORP ­ 28 juli 2004 -- Canon Inc., toonaangevend in beeldverwerking en genoteerd aan de beurs van New York ('CAJ'), publiceerde vandaag de cijfers over het eerste half jaar van boekjaar 2004. Deze laten zien dat Canon Inc. het half jaar afsluit met een samengesteld omzetcijfer van 1.648,4 miljard yen (12,58 miljard euro), wat een toename met 7,3 procent betekent ten opzichte van het eerste half jaar van boekjaar 2003.

Canon rapporteert een netto winst over het eerste half jaar van 160,8 miljard yen (1,23 miljard euro), wat een sterke groei betekent van 25,8 procent ten opzichte dezelfde periode vorig jaar, en een winst per aandeel van 181,84 yen (1,39 euro).

Over alleen het tweede kwartaal van 2004 rapporteert Canon een omzet van 850,4 miljard yen (6,49 miljard euro), 5,8 procent meer dan het tweede kwartaal van 2003, en een netto winst van 76,5 miljard yen (584 miljoen euro), 36,2 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2003.

"De koers van de yen heeft de resultaten negatief beïnvloed. De goede resultaten zijn te danken aan de voortdurende omzetgroei in digitale camera's en kleurenkopieermachines, en de groeiende afzet van halfgeleider-productieapparatuur, die samenhangt met het herstel in die markt. Voor het achtste kwartaal op rij laten we groei in omzet en winst zien ten opzichte van het voorgaande jaar", zegt Toshizo Tanaka, senior managing director en group executive for finance and accounting op het Canon Inc. hoofdkantoor.

Nederlandse situatie
Canon Nederland draagt ten volle bij aan de resultaten en vertoont groeikarakteristieken die vergelijkbaar zijn met de internationale situatie. Aan de consumentenkant van de Nederlandse markt is er sprake van een sterke, autonome vraag naar met name digitale foto- en videocamera's. "Als A-merk profiteert Canon sterk van die groeiende vraag", zegt Otto Ott, general manager marketing en corporate communicatie. "Canon camera's worden regelmatig als beste beoordeeld, aangewezen als beste koop, of onderscheiden. We staan hier op het netvlies van de eindgebruiker in een willige markt."

In het zakelijke segment van de Nederlandse markt wordt met name het automatiseringsdienstenpakket Connect-iT onverwacht goed opgepakt in het topsegment van de markt. Ott: "Canon Connect-iT maakt een forse groei door. We winnen boven verwachting veel openbare aanbestedingen en begroeten nieuwe grote namen. Deze partijen besteden al hun print- en kopieersystemen uit aan Canon in de vorm van langlopende full service-leasecontracten. Dit leidt ook tot een sterke groei in eenheden multifunctionele netwerkapparatuur.

Noot voor de pers
Engelstalige informatie en cijfers zijn te vinden op http://www.canon.com/finance/index.html.Voor het gemak van de lezer zijn de resultaten in yens omgerekend naar euro's tegen de dagkoers van 30 juni 2004, die 1 euro = 131 yen bedroeg.

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor de consumenten- en de zakelijke markt. Canon Nederland richt zich op twee markten:
- zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
- consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto )printers. Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Meer persinformatie:

PublieksWerk
P. van Reeuwijk
Teleportboulevard 110
1043 EJ Amsterdam

t : (020) 486 21 39
e : piet@publiekswerk.nl

--------------------------------
PublieksWerk
Teleportboulevard 110
1043 EJ Amsterdam

t: (020) 486 21 39
f: (020) 486 60 26
--------------------------------