Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Monnickendam, 22.07.2004

"Het zorgvuldig selecteren van een zakelijke reisagent levert grote besparingen op"

"De ontwikkelingen op het gebied van zakelijke hotelreserveringen volgen elkaar in snel tempo op", stelt Wendy Wessels, algemeen directeur bij Preferred Hotel Reservations. Steeds meer (zakelijke) reizigers boeken een hotel via internet, de klant zoekt duidelijk naar de beste prijs voor zijn favoriete hotel en dit zoeken loont. Hotelkamerprijzen variëren enorm en zijn niet alleen afhankelijk van de hotelbezetting of het volume dat een bedrijf in dit hotel boekt, maar ook van het boekingskanaal dat wordt gebruikt.

Het reserveren van hotelkamers via internet is een groeiende markt. Werd er in 1997 slechts 1% van alle reserveringen via internet gemaakt, in 2002 lag dit aantal al op 11%. Nu geeft een kwart van de reizigers aan liever zelf te zoeken en te boeken via internet. En dit aandeel groeit. Volgens de ANWB is de verwachting dat uiteindelijk de helft van alle boekingen in Nederland via internet zal lopen en dit gaat ten koste van de traditionele reisagent. Ongeveer de helft van deze kantoren zal door de snelle ontwikkelingen de boot gaan missen en het hoofd niet boven water kunnen houden.

Wessels signaleert binnen de eigen organisatie een positieve ontwikkeling van het gebruik van de internet site. Steeds meer reserveringen worden tegenwoordig online gemaakt. De boeker vindt het prettig op ieder gewenst moment van de dag zelfstandig een hotel te reserveren waarbij alle informatie van het hotel en de locatie opvraagbaar is via internet. Ook ziet ze een duidelijke ontwikkeling in het zogenaamde "shoppen" op de website; internetgebruikers die op de site kijken voor welke prijzen de verschillende hotels geboekt kunnen worden. Deze zogenaamde "shoppers" zoeken het internet af naar de laagste prijzen, waarvoor dit reserveringskanaal bij uitstek geschikt is.

In de branche heersen onderling grote prijsverschillen. Wanneer een reisagent zorgvuldig wordt gekozen, kan veel geld bespaard worden op de toch al zo dure hotelovernachtingen. Ook kan het vergelijken van de verschillende internettarieven enorme besparingen opleveren. Waar veel mensen zich niet van bewust zijn, is dat er ook via internet vaak reserveringskosten in rekening worden gebracht. Ook is annuleren of wijzigen van een reservering vaak niet (kosteloos) mogelijk.

Preferred Hotel Reservations biedt een combinatie van de boekingsmogelijkheid via www.book-hotel.biz en de full service optie waarbij de opdrachtgevers rechtstreeks een hotelaanvraag plaatsen. In beide gevallen worden er geen kosten in rekening gebracht en wordt gezocht naar de laagste prijs. Deze aanpak blijkt succes te hebben, de omzet stijgt sinds de oprichting in 1999 met meer dan 30% per jaar. Preferred werkt voor veel (internationale) organisaties en mag een aantal grote nationale en internationale ondernemingen tot haar klantenbestand rekenen. Ook verzorgt Preferred de hotelaccommodatie voor een groot aantal evenementen en is daarmee de grootste reisagent voor de entertainment sector binnen Nederland.



Ingezonden persbericht