1e persbericht van woensdag 28 juli 2004

Eindhoven 28-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mobiele telefoon met geweld gestolen

Op de Celebeslaan is woensdag rond 2.00 uur een 18-jarige Eindhovenaar van zijn telefoon beroofd. De jongen fietste op de eerdergenoemde straat toen plotseling twee jongens naast hem kwamen fietsen. De jongens hoorden bij een grotere groep jongeren die achter hem fietsten. De twee fietsers duwden het slachtoffer waardoor hij op de grond viel. Tijdens zijn val viel de GSM van de jongen uit zijn jaszak. Deze werd weggenomen en de groep is vervolgens weggereden richting Kruisstraat.

Eindhoven: Op heterdaad betrapt bij inbraak in auto

Op de Stationsweg is dinsdag rond 23.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Na een melding van een getuige dat in een auto ingebroken werd betrapte de politie de verdachte op heterdaad in de auto. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man loopt brandwonden op

In een slooppand aan de Willem de Zwijgerstraat is woensdag rond 2.30 uur brand uitgebroken. In het pand bleek een man te slapen (leeftijd en woonplaats nog onbekend). Hij liep brandwonden aan handen en voeten op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer doofde het vuur en maakte twee aangrenzende percelen rookvrij.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Stationsweg is dinsdag rond 23.10 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een 60-jarige Eindhovenaar op de Eksterlaan eerder die avond. De aangehouden man zou zich verdacht gedragen hebben in de wijk waar de Eindhovenaar woont. Hij kwam onder meer uit een tuin lopen. Hierop sprak de 60-jarige man hem aan waarop hij vervolgens met de dood bedreigd werd. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in Eindhoven-Stratum is dinsdag rond 23.30 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn 40-jarige vriendin in hun woning kort voor zijn aanhouding. Ook zou hij in de woning servies kapot gegooid hebben. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling ex

Op het platdak van de woning van zijn 22-jarige ex-vriendin in Eindhoven-Tongelre is dinsdagavond rond 21.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. Hij stond haar op te wachten toen ze thuiskwam. De vrouw kreeg meteen een kopstoot en werd in haar gezicht geslagen waardoor ze viel. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Onder invloed

Op de Medevoort is woensdag rond 3.20 uur een 34-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De politie zag de man heel langzaam rijden en vervolgens het fietspad op draaien. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,85 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Borkel: Politie wijkt uit voor dronken automobilist

Op de Dorpstraat moest de politie dinsdagavond rond 21.00 uur in een bocht uitwijken voor een 43-jarige tegenligger uit Valkenswaard. De man reed in een bocht recht op het politievoertuig af. De politie moest de berm inrijden om de auto te ontwijken. Hierop werd de bestuurder gecontroleerd en bleek dat hij behoorlijk gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 2,30 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Geld weggenomen

Uit een woning aan de Watermolen is dinsdag tussen 11.15 uur en 16.15 uur bij een inbraak ruim tweehonderd euro weggenomen. Het is nog onduidelijk hoe de dader is binnengekomen.

Netersel: Automobilist rijdt achter op tractor

Op De Hoeve is dinsdagavond rond 19.10 uur een 34-jarige automobilist uit Baarle Nassau achter op de tractor van een 18-jarige inwoner van Hoogeloon gebotst. De tractor stopte op de rijbaan en de automobilist kon niet tijdig remmen. De bestuurder van de auto en zijn dochtertje van één jaar liepen enkele kneuzingen op. De verwondingen van de 29-jarige vrouw van de bestuurder zijn nog onbekend. Het drietal is overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Nuenen: Computers gestolen

Uit een bedrijf aan de Collseweg zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie computers weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand in te gooien.

Stiphout: Aanhouding voor vernieling autoruit

Op de Dorpsstraat is dinsdag rond 23.15 uur een 32-jarige man uit Boxmeer aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding de achterruit van de auto waarin Lance Armstrong zat vernield hebben. De verdachte gaf aan dat de auto die door de mensenmenigte reed over zijn voeten was gereden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Veldhoven: Sieraden gestolen

Uit een woning aan de Ringoven zijn bij een inbraak sieraden en een identiteitskaart weggenomen. Hoe de dader binnen is gekomen is nog onduidelijk.