Ministerie van Justitie

Proces Michael Jackson uitgesteld tot januari 2005

De rechter van de rechtbank van Santa Maria (Californië) besloot dinsdag om het begin van het proces tegen de Amerikaanse zanger Michael Jackson uit te stellen tot 31 januari 2005. De start van het proces was voorzien in september. Deze datum was "overdreven optimistisch", meende rechter Rodney Melville.

De Amerikaanse popster werd eind vorig jaar officieel beticht van kindermisbruik. De vermeende misdrijven werden begaan tussen 7 februari 2003 en 10 maart 2003, aldus officiële documenten. Het vermeende slachtoffer zou ten tijde van de inbreuken 12 jaar oud zijn geweest. Volgens juridisch experts hangt hem een veroordeling tot 29 jaar cel boven het hoofd. Jackson heeft toegegeven met de jongen in een ruimte te hebben geslapen, maar zou volgens zijn manager 'geen kind kwaad doen, op welke manier dan ook'. De zanger pleit onschuldig. Hij is op vrije voeten na het betalen van 3 miljoen dollar borgtocht.

Michael Jackson wordt ook beticht van twee gevallen van 'toediening van een intoxicerende stof'. Deze ingrepen moesten het begaan van het seksueel misbruik mogelijk maken. In totaal zijn er zeven betichtingen van kindermisbruik. De zaak kwam november vorig jaar aan het rollen toen politie een huiszoeking uit op zijn Neverland Ranch in California uitvoerde. Bij de huiszoeking op de Ranch waren meer dan 60 onderzoekers betrokken. Jackson gaf zich eind november zelf aan bij de politie nadat een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd.

Het is niet de eerste keer dat de ster beschuldigd wordt van kindermisbruik. Elf jaar geleden werd Jackson aangeklaagd door een 13-jarige jongen die beweerde dat de zanger seksuele avances zou hebben gemaakt. Jackson betaalde destijds ongeveer 23 miljoen dollar om een rechtszaak te voorkomen.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 28-07-2004