Ministerie van Justitie

Zes jaar cel geëist voor misbruik kleindochters

Officier van justitie S. Groen heeft maandag voor de rechtbank in Rotterdam zes jaar cel geëist tegen de 70-jarige Mimoen Y. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Y. zich schuldig gemaakt aan herhaaldelijke verkrachtingen van zijn drie kleindochters.

De man werd begin dit jaar aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van enkele familieleden. In totaal werden er drie aangiften tegen hem gedaan. Het misbruik zou gedurende een aantal jaren hebben plaatsgevonden. Mimoen Y. werd door drie van zijn kleindochters (12, 17 en 20 jaar) beschuldigd van jarenlang seksueel misbruik.

De drie slachtoffers beweren dat hun opa honderden malen ongewenst heeft toegeslagen. Een van de meisjes beweerde dat hij ook verscheidene andere minderjarige familieleden stelselmatig misbruikte. Hun moeder en een tante legden verklaringen af die de door de zusjes gedane aangiften onderschrijven. De tante zegt vroeger ook te zijn misbruikt door haar vader en twee van haar broers. In 1995 deed ze aangifte tegen haar broers. Ze zegt nu dat ze die aangifte destijds weer introk onder zware druk van de familie. Een van de meisjes verklaarde bang te zijn voor sancties van haar familieleden. Ze zegt aangifte te hebben gedaan om jonge neefjes en nichtjes te beschermen.

Ook tegen twee zoons van de man loopt een onderzoek wegens misbruik van minderjarige familieleden.

De rechtbank doet op 9 augustus uitspraak

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 28-07-2004