Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Taxi is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-07-2004

Bijsmaak bij doorstart Drecht Tax Personenvervoer

CNV Taxi heeft een bijsmaak bij de doorstart van Drecht Tax Personenenvervoer in Sliedrecht. Alhoewel de bond blij is dat het bedrijf ondanks het faillissement een doorstart zal maken, waarbij waarschijnlijk alle werknemers bij de nieuwe onderneming in dienst komen, "heeft het er toch de schijn van dat het bedrijf op deze manier van schulden wil afkomen, aldus bestuurder Marcel Hoogendijk van CNV Taxi.

De bond laat onderzoeken of het bedrijf, dat acht weken geleden nog fuseerde met Noordhoek Taxi uit Papendrecht, nog achterstallige betalingen heeft staan bij de sociale fondsen in de bedrijfstak. Bovendien hebben drie leden van CNV Taxi nog een vordering op het bedrijf die per persoon tegen de tienduizend euro loopt. Bij een doorstart kunnen de betrokken werknemers naar alle waarschijnlijkheid naar hun geld fluiten.
Uiteraard zal de bond de vordering wel bij de curator neerleggen in een poging het geld boven tafel te krijgen.

Overigens is de doorstart door de werkgever aangekondigd, maar uiteindelijk is het de vanmiddag te benoemen curator die bepaalt of dit gebeurt. Complete duidelijkheid over de doorstart is er dus nog niet, aldus Hoogendijk.

Nadere inlichtingen:

Marcel Hoogendijk (bestuurder CNV Taxi)
076 - 57 24 670
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241