---

Nieuwsberichten
---

foto: Topschutter Dick Boschman (Fabienne Wink-Bruijs)

Olympisch nieuws

28-7-2004 14:17:00

Schutter Dick Boschman Sportkoepel NOC*NSF is akkoord gegaan met de deelname van luchtgeweerschutter Dick Boschman (KL) aan het onderdeel Klein Kaliber Geweer (KKG) 50 meter op de Olympische Spelen in Athene. Eis hiervoor was dat sergeant Boschman zou voldoen aan de internationale eisen op dit wedstrijdonderdeel. Ook enkele andere Olympiërs mogen deelnemen aan extra wedstrijdonderdelen.

Dick Boschman zal in Athene behalve op de reeds geplande 16e augustus nu ook op 20 augustus (schieten KKG liggend) en 22 augustus (schieten KKG 3 posities) in actie komen.

Atleet Bram Som Sergeant Bram Som (KL) neemt in de laatste weken voor zijn start op de Olympische 800 nog deel aan twee traditioneel sterk bezette internationale atletiekwedstrijden. Vrijdag (30 juli) staat de belangrijke IAAF Grand Prix in Londen op het programma en 6 augustus de "Weltklasse Zürich" in de gelijknamige Zwitserse stad. Dit laatste atletiekevenement maakt deel uit van de serie Golden League wedstrijden, waaraan de beste atleten ter wereld deelnemen. Na Zürich reist Som af naar Grosseto (Italië), waar de Olympische atletiekselectie de laatste voorbereidingen treft voor Athene.

Sportzender Eurosport zendt de Grand Prix-wedstrijd van 30 juli rechtstreeks uit van 19.00 - 22.00 uur. Vermoedelijk zal Studio Sport er in de late uitzending op vrijdag (NED 2, 22.45 - 23.00 uur) eveneens aandacht aan besteden.

Nieuws Nieuwsberichten