Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bezorg uitwisselingsstudenten een fijne studietijd in Noord-Nederland

Travel Active zoekt op korte termijn gastgezinnen voor drie uitwisselingsstudenten

Venray, 28 juli 2004 - Travel Active, Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie, is op korte termijn op zoek naar enthousiaste gastgezinnen in het noorden van Nederland voor drie buitenlandse studenten. Dit zijn Gabriel uit Brazilië (15 jaar), Medado uit Ecuador ( 16 jaar) en Jerry uit België (16 jaar). Deze jongeren komen als uitwisselingsstudent via het High School Holland-programma van Travel Active naar Nederland om kennis te maken met de Nederlandse taal en cultuur. Voor het begin van het aankomende studiejaar hopen deze studenten een plekje te vinden in een gezellig gastgezin.

Volgens gegevens van Travel Active zijn de noordelijke provincies de meest gastvrije provincies van Nederland. Van alle gezinnen die zich aanmelden als gastgezin voor uitwisselingsstudenten komt namelijk 43 procent uit de noordelijke provincies. De gastvrijheid, het brede aanbod van buitenschoolse ontspanningsmogelijkheden en de specifieke gebruiken in de Noord-Nederlandse provincies bieden studenten unieke mogelijkheden. Laat daarom uw hart spreken en wordt ook één van de vele gastvrije gezinnen in Noord-Nederland die plaats bieden aan de uitwisselingsstudenten.

Jongeren tussen 15 en 18 jaar uit diverse landen komen als uitwisselingsstudent via het High School Holland-programma van Travel Active naar Nederland. Deze studenten gaan voor een periode van vijf of tien maanden in Nederland naar de middelbare school. De uitwisselingsstudenten wonen in die periode bij een Nederlands gastgezin, waar ze functioneren als lid van het gezin en kennismaken met de Nederlandse en lokale taal, gebruiken en cultuur. De uitwisselingsstudenten laten de gastgezinnen op hun beurt kennismaken met de taal en cultuur van hun eigen geboorteland.

Travel Active selecteert de gastgezinnen en uitwisselingsstudenten voor het High School in Holland-programma zorgvuldig. De gastgezinnen zijn erg divers en weerspiegelen de Nederlandse bevolking. Tijdens het verblijf in Nederland blijven de studenten onder begeleiding van Travel Active. De gastgezinnen kunnen altijd de hulp inroepen van een persoonlijke, professionele begeleider bij hen in de buurt.

Meer informatie over het High School in Holland-programma en het gastgezinschap is te verkrijgen bij Travel Active, tel: 0478 - 551 900 of per e-mail: highschoolholland@travelactive.nl

###

Noot voor de redactie,