De Unie


Commit - Voortgang overleg reorganisatie

28 juli 2004 - Op maandag 26 juli heeft De Unie overleg gevoerd met de directie van Commit over de (financiële) situatie en over de maatregelen die volgens de directie zouden moeten worden genomen.

Insteek voor het overleg was :
Ja, er moet iets gebeuren, maar Nee, niet zonder echte plannen of zonder andere managementaansturing. En Nee, de inmiddels voorgestelde verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden spannen het paard achter de wagen en werken demotiverend.
Er is maandag met name gesproken over hoe Commit om gaat met de 'kanteling naar een werkgevergedreven markt', het inspelen op de markt en niet in de laatste plaats over de managementsturing en de interne systemen.Over arbeidsvoorwaarden is inhoudelijk niet gesproken. De Unie heeft aangegeven, op basis van de reacties van de (kader)leden, de noodzaak van veranderingen te onderschrijven, maar creëer draagvlak door helderheid over de context; betrek de medewerkers/functiegroepen nadrukkelijk bij de uitvoering; zorg voor voldoende rustpunten in de organisatie; behoud de betrokkenheid van de medewerkers.

De ondernemingsraad ontvangt de komende weken de diverse adviesaanvragen. Over vier weken vindt het volgende overleg plaats. De Unie is van mening dat pas over arbeidsvoorwaarden is te praten als aan bovenstaande punten is voldaan.

Heeft u suggesties, opmerkingen of anderszins, dan horen wij dit graag per mail.

Wim ter Welle
Bestuurder

woensdag, 28 juli 2004