Ingezonden persbericht


Persbericht

Genomineerden Richard Huberts InnovatiePrijs 2004 bekend

Oosterbeek, 28 juli 2004 - De vakjury heeft de genomineerden voor de Richard Huberts InnovatiePrijs 2004 bepaald. Uit elf inzenders selecteerde de jury dit jaar drie genomineerden: Speelwijzer met Pionier, Grontmij met de GM Soil Meter en Oranjewoud met Tennisforce. Op dinsdag 7 september wordt tijdens Scope de winnaar bekendgemaakt.

De uitreiking van de Richard Huberts InnovatiePrijs vindt dit jaar voor de 13e keer plaats. Ook deze keer stond de jury voor de lastige opgave een aantal genomineerden uit de inzendingen te selecteren. De prijs geldt als een toonaangevende onderscheiding op het vlak van aanleg, inrichting en onderhoud van sport-, recreatievoorzieningen en openbare ruimte. Met de organisatie van deze jaarlijkse competitie wil LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie, het zoeken naar nieuwe producten en meer efficiënte toepassingsmogelijkheden stimuleren. In 2003 ontving Barenbrug Holland de Richard Huberts InnovatiePrijs voor hun graszaadmengsel Shadow. Een graszaadmengsel dat, zoals de naam al suggereert, goed gedijt in de schaduw.

Genomineerd in 2004:

1. Pionier van Speelwijzer
Pionier van Speelwijzer is een vernieuwend speeltoestel voor de jeugd. Met gebogen buizen en een koppelelement kunnen veel verschillende basismodellen worden gemaakt, waarop speelelementen kunnen worden toegevoegd. De grootte, vormgeving en speelfunctionaliteit kunnen hierdoor telkens verschillen, terwijl bij concurrenten de basis van een speeltoestel over de hele serie gelijk is. Daarnaast is het gebruik van hoogwaardige materialen als (geslepen) RVS-buizen en custom-made kunststof afwerkkappen ook uitzonderlijk. Meer informatie over het product: www.speelwijzer.nl, Dhr. Nouwens, tel.: 0418-637404. Tijdens Scope standnummer: 111.


2. GM Soil Meter van Grontmij
Met de GM Soil Meter van Grontmij wordt op een zeer betrouwbare manier de granulaire samenstelling en de voedingstoestand van de bewortelbare zone van de graszode vastgesteld. Door koppeling met GPS (Global Positioning System) worden de verschillen in de toplaag nauwkeurig vastgelegd. Door aangepast onderhoud wordt op meer milieuvriendelijke en kostenbesparende wijze een betere kwaliteit van sportvelden bereikt, waardoor de bespeling van natuurgrasvelden aanzienlijk wordt verbeterd. Meer informatie over het product: www.grontmij.nl, Dhr. Knol, tel.: 0592-338899. Tijdens Scope standnummer: 137B.


3. Tennisforce van Oranjewoud
Tennisforce van Oranjewoud is een waterdoorlatende allweather tennisbaan met een toplaag van gravel. Hierdoor heeft de tennisbaan het hoge spelcomfort van gravelbanen, maar heeft als grootste verschil dat er het hele jaar door op gespeeld kan worden. De ondergrond is uitermate vlak, is iets verend en heeft goede glijeigenschappen. Tennisforce bestaat uit een halfverharding gebonden door polyurethaan, vervolgens is deze afgestrooid met gravel. De laag Tennisforce heeft een lavafundering die op een laag goed waterdoorlatend zand met drainagesysteem ligt. Meer informatie over het product: www.oranjewoud.nl, Dhr. Cuijpers tel.: 0570-679444. Tijdens Scope standnummer: 137C

Scope, de totaalvakbeurs voor sport, spel en ruimte vindt 7, 8 en 9 september plaats op NSC Papendal in Arnhem. Scope wordt georganiseerd onder auspiciën van LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie. LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie spant zich in om de sport en recreatie hoog op de landelijke en politieke agenda te krijgen en te houden. Zij stemt landelijke (beleids)ontwikkelingen op elkaar af ten gunste van projecten op lokaal niveau. Daarvoor werkt zij samen met landelijke partners, zoals de ministeries van VWS, VROM en LNV en organisaties als NOC*NSF, VNG en NISB. De achterban van LC wordt gevormd door Nederlandse gemeenten en openbaar toegankelijke zwembaden.


---