Politieberichten Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 28-07-2004 - .

VERDACHTE VAN DIEFSTAL SCHOENEN AANGEHOUDEN

Nieuwkuijk - Dinsdagavond is in zijn woonplaats Heesch een 34 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dinsdagmiddag uit een magazijn van een bedrijf aan de Middelweg in Nieuwkuijk een partij schoenen te hebben weggenomen.

TASJESROOF

Rosmalen - Dinsdagavond werd van een 14 jarig meisje uit Vught op de Driesprong in Rosmalen beroofd haar tas uit de hand gerukt. De verdachte, een 17 jongen uit 's-Hertogenbosch, kon een door getuige, na een korte achtervolging per fiets worden aangehouden. De verdachte is overgedragen aan de politie en ingesloten.

ONDER INVLOED EN OPENSTAANDE BOETES

's-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag is op het Willemsplein in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 31 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Na het opmaken van het proces-verbaal bleek dat de man nog drie boetes moest betalen. Omdat de man het bedrag van ruim 580 euro niet kon betalen is hij ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag heeft de politie op de zolderverdieping van een woning aan de Johan van de Veldestraat in 's-Hertogenbosch een hennepkwekerij aangetroffen met 277 planten. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De hoofdbewoonster een 47 jarige vrouw was niet thuis en zal als verdachte gehoord.

GRAFFITI

Rosmalen - Dinsdagmiddag zijn aan de Graafsebaan in hun woonplaats Rosmalen twee jongens van 15 aangehouden op verdenking van het bekladden van een deur in een geluidswal. Een aantal spuitbussen en markeerstiften zijn ingenomen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Heusden - Bij een controle op de Provincialeweg N267 in Heusden is woensdagmorgen van een 36 jarige automobilist het rijbewijs ingevorderd. Hij reed op genoemde weg 135 kilometer per uur terwijl de maximum snelheid 80 kilometer bedraagt.

INBREKER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 22 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch door een getuige betrapt toen hij aan de Rijzertlaan in zijn woonplaats via een raam een school binnendrong. Daarna zag de getuige dat de man weer naar buiten kwam met een doos in de hand. De gewaarschuwde politie kon de man in de omgeving aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

TWEEDE VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN

Boxtel Dinsdagavond is een 30 jarige Tilburger aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een viertal crossmotoren aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. De diefstal vond plaats in de nacht van zondag op maandag. Maandagmorgen werd in zijn woonplaats Tilburg al een 26 jarige verdachte aangehouden.

AUTO'S WEG NA WONINGINBRAKEN

Sint Oedenrode

- In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Lindendijk in Sint Oedenrode. De inbrekers zijn vermoedelijk met de flippermethode binnen gekomen en zijn er met diverse goederen, waaronder enkele fotocamera's een gsm, munten en de autosleutels vandoor gegaan. Met de autosleutels hebben zij kans gezien de bij de woning geparkeerde rode personenauto, merk Toyota Camry voorzien van het kenteken PZ-DR-47 weg te nemen.

Haaren - Een soortgelijke woninginbraak blijkt ook in de nacht van zondag op maandag gepleegd te zijn aan de Wethouder Pijnenborgstraat in Haaren. Daar gingen de inbrekers er vandoor met een grijze Opel Vectra met het kenteken TZ-GS-86.

WINKELDIEFSTAL

Vught

- In een winkel aan de Marktveldpassage in Vught is woensdagmorgen een 32 jarige man uit Vught aangehouden. Hij werd door de bedrijfsleider betrapt op het moment dat hij een toetje meenam zonder te betalen. Hem werd gevraagd alsnog te betalen maar gooide in plaats daarvan het toetje kapot op de grond. Na zijn aanhouding kwamen er uit de broekspijpen van de man nog eens 10 flessen douchecrème gerold.

VOGELS WEGGENOMEN

Veghel Onbekenden hebben vanuit een voilere in de Hezelaarstraat in Veghel in de nacht van zondag op maandag 24 vogels weggenomen. De eigenaar deed dinsdag aangifte. Het ging om 20 zebravinken, één kwartel en drie Kanaries

MAN EN VROUW WERDEN GEZOCHT

Oss De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige vrouw en een 43-jarige man uit Delft aangehouden op de Spoorlaan in Oss. De man en de vrouw lagen te slapen op een bankje bij het station. Controle wees uit dat de man door de politie Eindhoven gezocht werd voor ondermeer diefstal en oplichting. Tevens bleek hij nog 550 aan boetes open te hebben staan. De vrouw moest nog ruim 400 aan boetes betalen. De man is overgedragen aan de politie Eindhoven en de vrouw is ingesloten omdat ze de boetes niet meteen kon betalen.