Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving woensdag 28 juli

Den Helder 28-07-2004 - 16.00 uur

Man bijna onder tractor

Den Helder, dinsdag 27 juli 2004.

Dinsdagmiddag omstreeks 15.20 uur is een 62-jarige fietser uit Den Helder met de schrik vrijgekomen toen hij bijna onder een tractor belandde. De man fietste over het Langvliet in Den Helder en op de kruising met de Middenvliet kwam van links een tractor. De bestuurder van de tractor, een 26-jarige man uit Hoorn, remde te laat waardoor de fietser tegen de tractor aan reed. De fiets kwam onder de wielen, de man viel naast de tractor en heeft blauwe plekken en schrammen aan het ongeval overgehouden.

Fietser gewond

Callantsoog, dinsdag 27 juli 2004.

Dinsdagmiddag om 16.00 uur is een 33-jarige fietser uit Schagen gewond geraakt na een botsing met een 27-jarige scooterrijder uit Den Helder. De scooterrijder reed over de Callantsogervaart in Callantsoog en op de kruising met de Langevliet verleende hij geen voorrang aan de van links komende fietser waarna een botsing ontstond. De fietser had voorrang. De fietser is met een pijnlijke linkerschouder naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht, de scooterrijder is er met een paar schaafplekken vanaf gekomen.

Woninginbraak

Den Helder, dinsdag 27 juli 2004.

Dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Zanddijk in Den Helder. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam te forceren. Er is een telefoon en geld weggenomen.

Onder invloed tegen het verkeer in

Warmenhuizen, woensdag 28 juli 2004.

Woensdagochtend omstreeks 1.50 uur heeft een 23-jarige automobilist uit Harenkarspel een bekeuring gekregen nadat hij tegen het verkeer in de Doorbraak inreed. Dit is een eenrichtingsweg in Warmenhuizen. Ook had hij teveel gedronken: 270 ug/l terwijl 220 ug/ het wettelijk toegestane maximum is.

Mest verkeerd uitgereden

Dirkshorn, woensdag 28 juli 2004.

Tijdens een milieuvlucht heeft de politie geconstateerd dat een boer de mest op een verkeerde wijze uitreed. De mest werd te laat ondergewerkt. Tegen de man, 35 jaar uit Dirkshorn, is proces verbaal opgemaakt.