Politie Zaanstreek-waterland


13:25 27-JUL-04
loc.: ZAANDAM, J C VAN OOSTSANENHOF

CV-ketels gestolen

Uit acht nog niet bewoonde woningen van een nieuwbouwproject, zijn de cv-ketels gestolen. Dit gebeurde tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagochtend 09.30 uur. In alle gevallen werd de voordeur geforceerd.

15:00 27-JUL-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Aanhouding voor verduistering

Een security manager van een winkel aan de Gedempte Gracht heeft een 34-jarige medewerkster aangehouden op verdenking van verduistering. De vrouw zou gedurende langere tijd tijdens haar werkzaamheden geld uit de kassa achterover hebben gedrukt. De vrouw werd voor verhoor overgedragen aan de politie.

20:49 27-JUL-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG

Aanhoudingen na melding dealen

Na een melding dat er op de Rijperweg gedeald zou worden, heeft de politie heeft drie Purmerenders van 16, 18 en 20 jaar aangehouden. Op basis van het opgegeven signalement kon het drietal op de Portugaal in de kraag worden gevat. De 20-jarige verdachte bleek een aantal zakjes weed en een zakje met vermoedelijk XTC-pillen bij zich te hebben en werd ingesloten op het politiebureau. Beide andere verdachten mochten na verhoor het bureau weer verlaten.

09:45 28-JUL-04
loc.: KROMMENIE/ ZAANDAM/ WORMERVEER/ KOOG AAN DE ZAAN/ ZAANDIJK

Visserijcontrole

De politie heeft bij een visserijcontrole afgelopen vrijdag zes keer proces-verbaal opgemaakt. In vier van de gevallen wegens het vissen met meer dan de toegestane twee hengels, één maal voor het vissen zonder vergunning, en één maal voor het vissen zonder sportvisakte. In totaal werden 26 sportvissers gecontroleerd. Bij een controle in het Jagersveld in Zaandam dinsdagmiddag werden bij de vijf aangetroffen vissers geen overtredingen geconstateerd. Wel werden twee bromfietsers gewaarschuwd voor het rijden op het fietspad.

01:25 28-JUL-04
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Dronken doorrijder laat sporen achter

Een 20-jarige man uit Assendelft is in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woning aangehouden omdat hij was doorgereden na een geparkeerde auto te hebben aangereden. De eigenaar trof zijn auto even na 01.00 uur met flinke lakschade en een deuk aan en belde de politie. Aan de hand van laksporen en bandensporen op het wegdek vonden de agenten de auto die de schade veroorzaakt moest hebben.
De eigenaar van de betreffende auto lag thuis op de bank in een zeer diepe slaap. Omdat hij in eerste instantie niet aanspreekbaar was, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 630 ug/l op het ademanalyseapparaat. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

12:12 28-JUL-04
loc.: ZAANDAM, OUDEMANSSTRAAT

Twaalf woningen ontruimd vanwege brand

Naar aanleiding van een brand in een garage heeft de politie twaalf flatwoningen ontruimd. De garage bevond zich op de begane grond van een flat met vier woonlagen. De bovengelegen vier woningen liepen door de brand roetschade op. Ook raakte de voorgevel van de twee direct bovengelegen woningen beschadigd. Twee bewoners liepen ademhalingsmoeilijkheden op maar hoefden hiervoor niet naar het ziekenhuis. Ook een brandweerman raakte licht gewond. Rond 12.45 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester' en rond 13.30 werden de woningen weer vrijgegeven. De politie vermoed dat de brand is ontstaan doordat in de garage illegaal werd gesleuteld aan auto's. Een getuige en twee mogelijk betrokkenen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De technische recherche en de afdeling milieu van de politie werden ingeschakeld om verder onderzoek te verrichten naar de oorzaak van de brand.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-280704

05:30 28-JUL-04
PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Flitspaal vernield

Woensdagochtend vroeg, omstreeks halfzes, is op de kruising Provincialeweg Zaandam-Castricum/ Vlietsend in Krommenie een flitspaal in brand gestoken. De apparatuur in de paal is door de brand zodanig beschadigd dat deze niet meer bruikbaar is. Het schadebedrag is nog niet bekend. Mogelijke getuigen van de brandstichting wordt verzocht contact op te nemen met de politie, afdeling verkeershandhaving, tel.: 0900-8844.
De vernielde paal staat op één van de meest ongevalgevoelige plaatsen op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. Net als op de kruising ter hoogte van wegrestaurant De Krokodil, is de vaste snelheid- en roodlichtcamera hier enkele jaren geleden geplaatst om de verkeersveiligheid te vergroten. Behalve de twee kruisingen in Krommenie zijn ook twee ongevalgevoelige kruisingen op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer en Zaandijk beveiligd met camera's. Dankzij het cameratoezicht is het aantal hardrijders en het aantal bestuurders dat door rood rijdt overal gedaald. Ter hoogte van het Vlietsend rijdt minder dan vier procent van alle verkeersdeelnemers te hard en dagelijks rijden slechts één of enkele bestuurders door rood. In 2001 werden er tijdens mobiele snelheidscontroles (met een radarauto) nog regelmatig overtredingspercentages van meer dan tien procent gemeten. Het ongevallencijfer met betrekking tot de Provincialeweg laat eveneens een positieve ontwikkeling zien. In 1999 raakten er in totaal 60 verkeersdeelnemers gewond en belandden zestien mensen in het ziekenhuis. Vorig jaar vielen er in totaal 37 gewonden, van wie er zes in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Het totaal aantal ongevallen is gedaald van 197 in 1999 tot 154 in 2003.

10:00-12:00/13.15-15:45 27-JUL-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT/ DE ZUIDERLAAIK
08:30-10:15 27-JUL-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Verkeerscontroles

In Oostzaan werden dinsdagmiddag twee verkeerscontroles gehouden. Op de Kerkstraat werden vijf hardrijders aan de kant gezet. Verder werden twaalf boetes van 45 euro uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Op de Zuiderlaaik werden achttien boetes uitgedeeld. Dertien inzittenden van personenauto's droegen geen autogordel, vier bromfietsers hadden hun tweewieler opgevoerd en één bromfietser reed over de rijbaan en niet over het verplichte bromfietspad. Laatstgenoemde kreeg een boete van veertig euro.

Dinsdagochtend werd op de Heijermanstraat in Zaandam een verkeerscontrole gehouden waarbij vooral gelet werd op snelheid en het dragen van de gordel. Negen inzittenden kregen een boete omdat zij de gordel niet om hadden. Acht hardrijders, van wie de snelste 76 km per uur reed, werden ook aan de kant gezet. Ten slotte kreeg ook een motorrijder die de kentekenplaat niet goed zichtbaar had bevestigd, een boete.

19:30-20:00 27-JUL-04
PURMEREND, GEDEMPTE WHERE

Bromfietscontrole

Op de Gedempte Where in Purmerend werden dinsdagavond tijdens een bromfietscontrole vier mensen bekeurd. Een passagier die zonder helm achterop de bromfiets zat, kreeg een boete van 55 euro. Drie bestuurders kregen een boete voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet hebben van een verzekering en het rijden met een gladde band. Ook een automobilist werd betrapt op het rijden met een gladde band en ontving een boete.

20:30-22:15 27-JUL-04
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Nul drankrijders

Op de Middenweg in de Middenbeemster werd dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden door vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Tussen 20:30uur en 22:15uur werden in totaal 153 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

01:55 28-JUL-04
ZAANDIJK, PAUKENHOF

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Op het Paukenhof in Zaandijk werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 46-jarige automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed. Naar aanleiding van een telefoontje dat de bestuurder gedronken had, werd polshoogte genomen. Toen de man uit zijn auto stapte, zagen de agenten dat hij nogal onvast ter been was en met dubbele tong sprak. Een blaastest bevestigde dat er sprake was van een behoorlijke hoeveelheid alcohol. De man bleek maar liefst drieëneenhalf keer zoveel drank op te hebben als is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


---- --