Ministerie van Justitie

Verdachte ontvoering Eibergen voorgeleid aan rechter-commissaris

De 37-jarige Michael S., die verdacht wordt van de ontvoering van een 13-jarig meisje uit Eibergen, is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zutphen. De rechter-commissaris heeft de bewaring bevolen.

S. ontvoerde half mei het 13-jarige meisje Wei Wei Hu uit Eibergen. Hij nam haar volgens het openbaar ministerie in een auto mee naar Duistland waar hij haar misbruikte. De verdachte is in 1995 veroordeeld wegens verkrachting, diefstal, brandstichting en bedreiging. Hij zat sinds 2001 vast in de Utrechtse tbs-kliniek Flevo future. Na een onbegeleid verlof keerde hij op 11 mei niet zoals afgesproken terug in de kliniek. In de vroege ochtend van 25 mei werden de man en het meisje in het Duitse Munster door de politie aangehouden.

De man zou zich in februari in de regio Leiden ook al hebben vergrepen aan een 14-jarig meisje. In deze zaak is pas na de ontvoering in Eibergen aangifte gedaan. Het Rechercheteam van de Politie Noord - en Oost-Gelderland in Doetinchem doet onderzoek in beide zaken. De man wordt bovendien verdacht van poging tot ontvoering van twee Duitse meisjes.

De bewaring heeft uitsluitend betrekking op de mogelijk in Nederland gepleegde strafbare feiten. De strafbare feiten die zich in Duitsland zouden hebben voorgedaan zijn nog niet meegenomen in de vordering tot in bewaringstelling. Het Openbaar Ministerie te Zutphen heeft Duitsland verzocht om overdracht van het dossier in deze zaak. Wanneer deze overdracht plaatsvindt, is nog niet bekend.

In het belang van het onderzoek worden inhoudelijk geen verdere mededelingen gedaan.

Klik hier voor de reconstructie van de ontvoeringszaak van het meisje in Eibergen

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 28-07-2004