Ingezonden persbericht


Microsoft verbetert functionaliteit van Office 2003 met Service Pack 1

Verbeteringen en innovaties aan de hand van feedback van klanten

Schiphol-Rijk, 28 juli 2004 - Gebruikers van Microsoft Office 2003 - ook de gebruikers van de Nederlandstalige versie - kunnen nu profiteren van diverse verbeteringen en innovaties, door installatie van het Office 2003 Service Pack 1 (SP1). Office 2003 SP1 is tot stand gekomen op basis van feedback en wensen van gebruikers. Naast verbeteringen op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid, zorgt SP1 ook voor betere prestaties en biedt het nieuwe functies voor Microsoft Office OneNote 2003 en Microsoft Office InfoPath 2003. Organisaties kunnen met behulp van Office 2003 SP1 gemakkelijker oplossingen ontwikkelen op basis van InfoPath, en effectiever notities maken, organiseren en uitwisselen via OneNote.

Al sinds de betafase van de ontwikkeling van Microsoft Office System verzamelt Microsoft technische informatie en feedback van klanten. Dat gebeurt met behulp van tools voor het rapporteren van fouten, Office Online en het Customer Experience Improvement Program. Hierdoor is Microsoft in staat geweest om voor de lancering van het Microsoft Office System, in oktober 2003, de belangrijkste kwesties te identificeren en te rangschikken op prioriteit. Deze informatie is gebruikt om additionele verbeteringen te implementeren in SP1.

Nieuwe functies voor eindgebruikers, ontwikkelaars en ICT-professionals Naast de verbeteringen op het gebied van beveiliging, stabiliteit en betrouwbaarheid, biedt SP1 onder andere de volgende nieuwe functies:

* Betere ondersteuning voor InfoPath-ontwikkelaars, met behulp van beheerde code, digitale handtekeningen en een betere uitwisseling van formulieren via e-mail - dankzij additionele tools voor het gebruik van beheerde code en verbeterde afhandeling van eXtensible Markup Language (XML) -schema's, kunnen ontwikkelaars met behulp van SP1 sneller en gemakkelijker oplossingen bouwen op basis van InfoPath. Eindgebruikers profiteren verder van verbeterde handschriftherkenning voor Tablet PC's, en van verbeterde ondersteuning voor InfoPath e-mailbijlagen en digitale handtekeningen. * Verbeterde integratie van OneNote met Office 2003-edities en mobiele apparaten - met SP1 kunnen informatiewerkers Office-documenten rechtstreeks invoegen in OneNote, afspraken importeren uit Office Outlook 2003, nieuwe contactpersonen en afspraken aanmaken voor Outlook 2003, en pagina's publiceren naar Office Word 2003. Gebruikers kunnen nu direct hun notities kopiëren in OneNote vanaf een op Windows Mobile gebaseerde Pocket PC of SmartPhone en videonotities creëren die automatisch worden gesynchroniseerd met hun getypte of handgeschreven aantekeningen. * Betere controle over spam in Outlook - SP1 verbetert de mogelijkheden van Outlook 2003 om spam tegen te gaan. Gebruikers kunnen binnenkomende berichten van buitenlandse klanten beter beheren en filteren door deze naar de spamfolder te verplaatsen op basis van de landextensie van het e-mailadres van de afzender, of op basis van de tekencodes van een bericht. Het is nu tevens mogelijk om de namen van mensen die zijn opgenomen in de 'reply'-adressen van een bericht automatisch toe te voegen aan de 'safe sender' lijst met betrouwbare afzenders. Op deze manier kan er voor worden gezorgd dat ook toekomstige e-mailconversaties correct worden ontvangen. * Verlaging van de kosten voor uitrol en ondersteuning met de Access Conversion Tookit - klanten kunnen hun Office 2003 upgrades en nieuwe installaties beter plannen en uitvoeren met behulp van de Access Conversion Toolkit. Met deze uitgebreide set tools en documentatie kunnen bedrijven tijdens het upgraden de Access-databases binnen hun organisatie detecteren, evalueren en converteren. De Access Conversion Tookit kan gedownload worden van http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2e861e76-5d89-450a-b977-980a9841111e&DisplayLang=en.

Microsoft Office System SP1 is op de website van Microsoft beschikbaar voor geregistreerde gebruikers. Meer informatie is te vinden op http://office.microsoft.com/OfficeUpdate/default.aspx. Dit geldt ook voor gebruikers van de Nederlandstalige versie van Office 2003.

Over het Microsoft Office System
Het Microsoft Office System is een eenvoudige manier om meer mensen te helpen informatie te gebruiken om hun business positief te beïnvloeden. Door een systeem van bekende en eenvoudig te gebruiken applicaties, servers, services en oplossingen, kunnen gebruikers mensen en organisaties verbinden met informatie, zakelijke processen en elkaar. Hierdoor wordt verzekerd dat zij de potentiële zakelijke waarde van informatie optimaal kunnen benutten. Het Microsoft Office System bestaat uit de 2003-edities van Microsoft Office, Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, Microsoft Office Project en Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office Live Meeting, Microsoft Office FrontPage 2003, Microsoft Office InfoPath 2003, Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Office Publisher 2003, Microsoft Office Visio 2003 en de Microsoft Office Solution Accelerators. Bepaalde technologieën, zoals Microsoft Windows SharePoint Services en Microsoft Windows Server 2003, vergroten de mogelijkheden en functionaliteit van andere producten in het Microsoft Office System.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een vooraanstaand leverancier op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.