2e persbericht van dinsdag 28 juli 2004

Eindhoven 28-07-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Banden onder autos weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Europaweg zijn 16 nieuwe autobanden met velgen gestolen. De wielen zaten onder vier nieuwe autos die op een terrein bij het bedrijf stonden. De inbraak gebeurde tussen dinsdag 18.45 uur en woensdag 7.45 uur. Een toegangshek tot het terrein is opengeknipt.

Deurne: Politie zoekt automobiliste

Op de Stationsstraat is maandag rond 11.30 uur een 48-jarige vrouw uit Deurne, die zich verplaatste met een gemotoriseerde invalidenwagen, aangereden door een automobiliste in een rode auto. Dit gebeurde toen de vrouw vanaf de stoep bij een uitrit de weg op wilde rijden. Op dat moment kwam vanaf de uitrit de automobiliste aanrijden. In eerste instantie leek de mevrouw uit Deurne ongedeerd. De automobiliste hielp de mevrouw nog om haar boodschappen, die op de grond gevallen waren, op te rapen. Later bleek dat het slachtoffer last had van haar been. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat mevrouw een gebroken knie en kuitbeen had opgelopen. Zij is opgenomen in het ziekenhuis. De politie van de afdeling Deurne Asten Someren verzoekt de automobiliste, die betrokken was bij de aanrijding of getuigen die weten wie de automobiliste is, om contact met hen op te nemen. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844.

Hapert: Trilplaten en steekwagen gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Castersedijk zijn tussen dinsdag 16.15 uur en woensdag 7.00 uur twee trilplaten en een steekwagen gestolen. Een hekwerk werd vernield om op het terrein te komen. De weggenomen goederen hebben een waarde van ruim 9.500 euro.

Luyksgestel: Aanhouding na flessentrekkerij

Politie Brabant-Noord heeft woensdagochtend in Oss een 43-jarige man uit Delft aangehouden. Bij hen was bekend dat Politie Brabant Zuid-Oost de man zocht in verband met flessentrekkerij. In een hotel in Luyksgestel werd van 11 tot en met 14 juni een hotelkamer gehuurd door een man en een vrouw. Zij aten en dronken in het hotel en zijn plotseling verdwenen zonder de rekening te betalen. De verdachte is door Politie Brabant-Noord overgedragen aan Politie Brabant Zuid-Oost. Hij is inmiddels verhoord. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Schoolstraat is tussen dinsdag 20.00 uur en woensdag 7.00 uur ingebroken. Een winkelruit werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werd een nog onbekend aantal rookwaren, boeken en tijdschriften.

Valkenswaard: Stickers en vloeibare zeep gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de John F Kennedylaan zijn tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 9.30 uur drie dozen met stickers en acht dozen met vloeibare zeep gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de voorkant van het pand open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Nijverheidslaan zijn woensdag tussen 9.40 en 11.45 uur 556 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 34 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u.