Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 28 juli 2004

* POLITIEMAN GEWOND TIJDENS ONTZETTING
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond drie uur raakte een 45-jarige politieman licht gewond toen hij op de Rochussenstraat een vrouw te hulp schoot. De vrouw die door een man, tegen haar wil, gedwongen werd een auto in te stappen zette het op een gillen, waarna de politieman vanuit het bureau de vrouw te hulp schoot. Op het moment dat hij haar hulp verleende sloeg de man de politieman in zijn gezicht en werd hij van achteren belaagd door een tweede man. Met behulp van toegeschoten politiemensen werden de twee mannen, beiden afkomstig uit Rotterdam in de leeftijd van 19 en 20 jaar, aangehouden. De politieman liep verwondingen op in zijn gezicht en een pijnlijke enkel.


* AUTO-INBREKER GEEFT VLUCHTPOGING OP BIJ HET ZIEN VAN POLITIEHOND

JORDI
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks kwart over zes werd een 38-jarige man uit Rotterdam in de Telserweg aangehouden nadat hij in twee auto's had ingebroken.
Getuigen hadden gezien dat de Rotterdammer had ingebroken in een auto, geparkeerd in de Noorderhavenkade en alarmeerden de politie. Korte tijd later volgde de melding dat was ingebroken in een auto aan de Teldersweg. Omstanders zagen de verdachte wegfietsen, maar verloren hem korte tijd later uit het oog. Toen diensthond Jordi werd ingezet om in nabijgelegen bossages te gaan speuren naar de verdachte, kwam de Rotterdammer uit zichzelf tevoorschijn. Hij werd door politiemensen aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart voor tien ontstond op de kruising van het Ammanplein met de Boezemweg een aanrijding tussen een 64-jarige Rotterdammer op de motor en een auto bestuurd door 39-jarige Dordtenaar. De motorrijder liep hoofd-, nek- en rugletsel op en werd na door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond en Medische Urgentiehelikopter te zijn gestabiliseerd naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Vier in de auto zittende kinderen moesten ter plaatse worden behandeld aan lichte snijwonden als gevolg van rondvliegend glas.

Ochtenduitgave woensdag 28 juli 2004