Vlaamse overheid

Op voorstel van minister-president Yves LETERME:

Marc Morris, directeur-generaal van de administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn, wordt waarnemend secretaris-generaal van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Deze functie wordt ingevolge pensionering van de huidige titularis definitief vacant per 1 augustus 2004.

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse regering keurt het besluit goed over bijkomende programmaties in het onderwijs voor sociale promotie op het niveau van secundair onderwijs voor het schooljaar 2004-2005. Met deze bijkomende opleidingen kunnen de centra voor volwassenenonderwijs hun onderwijsaanbod aanpassen aan de veranderende educatieve behoeften in hun regio.


* * *

De Vlaamse regering beslist principieel tot wijziging van het besluit van 5 december 2003 inzake ICT-coördinatie in het onderwijs. Met deze wijziging wordt de maatregel voor ICT-coördinatie verlengd met een schooljaar, namelijk tot 31 augustus 2005. Hiervoor worden ook gerichte middelen voor personeelsomkadering en werkingsmiddelen toegekend. Daarnaast worden de punten bepaald die in rekening worden gebracht bij het aanwerven van een ICT-coördinator. Over dit besluit wordt nog onderhandeld met alle betrokken actoren. Daarna gaat het voor advies naar de Raad van State.


-----
einde

-----


---