Politie Friesland

Politieberichten van 27/07 13.00 uur tm 28/07 07.00 uur

Fryslân 28-07-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur bellen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Bakkeveen: aanrijding met letsel
Dinsdag raakte om 21.00 uur een 10-jarige fietser uit Ureterp gewond tijdens een aanrijding met een tractor. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis te Drachten gebracht. De jongen is later naar het AZG te Groningen gebracht. Het letsel ontstond toen een tractor met dumper op het Manjefjield in de richting van Haulerwijk reed. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een groep met twaalf fietsers. De fietsers gingen achter elkaar rijden vanwege het passeren van de tractor. Het slachtoffer viel toen zijn voorwiel het achterwiel van zijn voorganger raakte tijdens deze manoeuvre. De jongen kwam onder het wiel van de dumper terecht en raakte gewond. Over zijn letsel is geen gedetailleerde informatie bekend.

Oosterwolde: diefstal auto
Tussen vrijdag 18.00 uur en maandag 11.00 uur is een personenauto gestolen aan de Waardeel. De auto was afgesloten en stond geparkeerd op een terrein bij een garage. Het betreft een blauwe Renault Clio met het kenteken ZR-92-TY. Een 50-jarige inwoonster van Appelscha deed aangifte.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Earnewald: Alle Om Slachte, dinsdag 20.35 uur, 59-jarige inwoner van Drachten, 405 ug/l, rijverbod 3 uur, automobilist.

Surhuisterveen: De Ketting, dinsdag 16.30 uur, 35-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen, 465 ug/l, rijverbod 4 uur, bestuurder brommobiel.

Makkum: man overleden
Woensdag is om 02.45 uur een 57-jarige inwoner van Makkum overleden aan De Holle Poarte. De man was op het campingterrein als nachtwaker aanwezig en werd tijdens zijn werk onwel. Ambulancepersoneel heeft getracht om het slachtoffer te reanimeren. De man overleed ter plaatse.

Herbaijum: rijbewijs ingevorderd
Van een 31-jarige automobilist uit Harlingen werd dinsdag omstreeks 16.30 uur het rijbewijs ingevorderd. De man reed op de Rijksweg 143 km/u terwijl daar een snelheidslimiet geldt van
80 km/uur.

Koudum: aanrijding met letsel
Dinsdag vond om 18.40 uur een aanrijding plaats aan de Douwe van Epemastraat waarbij twee autos betrokken waren. Hierbij raakte een 31-jarige automobiliste uit Warns gewond. Ze werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis te Sneek gebracht. De aanrijding ontstond toen de tweede automobilist, een 44-jarige inwoner van Zuidland, vanaf de D. van Epemastraat reed. Hij verleende geen voorrang aan de automobiliste uit Warns die van rechts kwam. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd en werden door een
bergingsdienst afgevoerd.

Kootstertille: agressieve honden afgeschoten
Dinsdag heeft de politie omstreeks 11.00 uur twee Rotweilers af moeten schieten aan de Westkern. Vanaf een bedrijfsterrein waren drie Rotweilers losgebroken. De honden vormden een gevaar voor de werknemers van omliggende bedrijven. De eigenaar van de honden was niet te bereiken. Omdat de honden agressief gedrag vertoonden en de veiligheid van de omgeving in het geding was, trad de politie op. Een van de honden werd door politieagenten met een vangstok gevangen en aan het dierenasiel overgedragen. De andere twee honden zijn door de agenten gedood.

Garyp: eenzijdige aanrijding met letsel
Woensdag raakte om 00.40 uur een 37-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde gewond aan het Westerein. Het slachtoffer werd met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis MCL-Zuid gebracht. Brandweerlieden haalden de man uit zijn voertuig omdat de portieren door blikschade niet meer te openen waren. Het slachtoffer was met zijn auto in een bocht rechtdoor gereden, via de sloot de wal opgeschoten en op de zijkant in een tuin tot stilstand gekomen. Vlak voor de aanrijding negeerde de bestuurder, ter hoogte van de Feansterdyk-Kooiweg, een stopteken van politieagenten. De agenten voerden daar een alcoholcontrole uit. De bestuurder reed door waarop agenten zijn personenauto achtervolgden. Ze verloren hem uit het zicht omdat de bestuurder waarschijnlijk de verlichting uit had geschakeld. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen.