Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wessie op de Paardenmarkt 28 juli Uitgebracht op: dinsdag 20 juli 2004

Op de Paardenmarkt van 28 juli zijn gemeente, politie Voorschoten en woningbouwverenigingen Woonzorg en de Sleutels van Zijl en Vliet aanwezig met een stand voor het gezamenlijke Wessieproject. Bezoekers van de stand krijgen in ruil voor het invullen van een korte enquête een aardigheidje mee. Voor de kinderen zijn er ballonnen.

Wessie is een inbraakpreventieproject voor de inwoners van Voorschoten. Wessie biedt huiseigenaren, en binnenkort ook huurders, de gelegenheid hun woning te beveiligen volgens een advies-op-maat. Helaas wijst politieonderzoek uit dat elk jaar bij één op de vijftig woningen ingebroken wordt. Dieven dringen vaak gemakkelijker een woning binnen dan de bewoners denken. Het Wessieproject heeft in andere plaatsen al aangetoond dat het beveiligen van woningen bijdraagt aan het terugdringen van woninginbraken. Zo zorgde Wessie ervoor dat het aantal inbraken in Leiden Noord spectaculair daalde.

Bezoek aan elke woning
Om bewoners bekend te maken met het Wessieproject bezoekt het projectteam elke woning in Voorschoten. Het project ging vorig jaar van start en neemt nog een aantal jaren in beslag. Elke straat in Voorschoten komt een keer aan de beurt. Uiteraard hoeven geïnteresseerden niet te wachten tot het team langskomt. Bewoners kunnen ook nu al contact opnemen met de gemeente voor meer informatie (telefoon: (071) 5600 600).

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het Wessieproject biedt de mogelijkheid gecertificeerde bedrijven te laten onderzoeken of een woning voldoet aan de veiligheidseisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Met dit landelijke keurmerk geeft de politie aan dat een woning zo optimaal mogelijk beveiligd is. Met Wessie als contactpersoon kunnen bewoners met een beveiligingsbedrijf in contact komen. Dat voert dan een controle uit op onder meer hang- en sluitwerk, opklimbaarheid en verlichting en maakt een passende offerte voor te nemen veiligheidsmaatregelen.


- einde bericht -