Ingezonden persbericht


ANP en Reuters bundelen krachten in financiële nieuwsdienst

RIJSWIJK, 28 juli 2004 - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en persbureau Reuters gaan gezamenlijk een Nederlandstalige nieuwsdienst aanbieden voor financiële professionals. De nieuwsdienst is binnenkort exclusief beschikbaar voor klanten van Reuters-informatiesystemen in Nederland en de rest van de wereld.

Om de samenwerking vorm te geven, detacheert ANP financieel-economische journalisten bij Reuters in Amsterdam, waar ze gaan werken aan een realtime Nederlandstalige nieuwsdienst. Het is voor het eerst dat Reuters het lokale nieuws aanbiedt in samenwerking met een alliantiepartner.

De nieuwsdienst richt zich op nieuws van en over Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, met de nadruk op de middelgrote en kleinere ondernemingen met notering aan Euronext Amsterdam. Uiteraard horen ook ander zakennieuws, economische onderwerpen en politiek nieuws tot de dekking van de Nederlandstalige nieuwsdienst, die onder de naam ANP-Reuters gaat werken.

De nieuwe service is vanaf 1 oktober aanstaande beschikbaar binnen de Reuters-informatiesystemen, zoals Reuters 3000 Xtra en Reuters Trader.

De dienst is een aanvulling op de bestaande nieuwsactiviteiten van Reuters in Nederland, waarbij momenteel Engelstalig financieel, politiek, algemeen en sportnieuws geleverd wordt aan lokale en internationale klanten. Het Reuters-team heeft een sterke reputatie op het gebied van onthullend nieuws over marktontwikkelingen. Kortgeleden werd als eerste exclusief verslag gedaan van de herstructurering bij het Nederlandse retailbedrijf VendexKBB. Andere primeurs waren het nieuws van de goede resultaten van elektronicagigant Philips en de verkoop van het aandeel van ABN Amro in de Bank of Asia.

ANP is al actief op de markt voor realtime financieel nieuws via het 65%-belang in de joint-venture ANP-AFX. ANP beschouwt financieel nieuws als één van de kernactiviteiten.

"Deze nieuwe samenwerking biedt de klanten van Reuters een hoogwaardige en exclusieve bron van financieel-economisch nieuws uit Nederland. De combinatie van onze eigen internationale financiële nieuwsservice met de Nederlandse dekking van ANP is onverslaanbaar", aldus Michael Stott, Global Head of National News Services van Reuters.

Jop Pollmann, commercieel directeur van het ANP, zegt over de overeenkomst: "Deze samenwerking biedt een unieke combinatie van het grootste persbureau in Nederland, ANP, en de grootste specialist op het gebied van financieel nieuws ter wereld, Reuters. We verwachten door de combinatie de belangrijkste leverancier van realtime financieel nieuws in Nederland te worden."

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

ANP
Jop Pollmann
Commercieel directeur
T 070 41 41 110
M 06 515 6206
E-mail: jop.pollmann@anp.nl

Reuters
Susan Allsopp
Head of Media Relations
T + 44 207 542 8484
T + 44 7990 56 8404

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Evelien van Dongen
T 030 65 65 070
E-mail: evelien@lvtpr.nl



Ingezonden persbericht