Ingezonden persbericht

Nooit meer op dieet

UTRECHT, 20040728 -- Overgewicht wordt hèt probleem van de toekomst. Mensen worden steeds dikker en eten is altijd en overal in overvloed aanwezig. Hoe kun je eten wat je lekker vindt en toch niet aankomen? De training van nooitmeeropdieet.nl geeft hier antwoorden op. Mensen eten om meer redenen dan alleen honger. Eten biedt ook gezelligheid, troost en is lekker.


Angèle Bakker, oprichtster van nooitmeeropdieet.nl hekelt de rol van de media in hun beeldvorming over overgewicht. 'Er wordt aan alle kanten reclame gemaakt voor afvallen, middels pillen, pleisters enzovoort. In een ander reclameblok echter zie je hoe ontzettend gezellig en gelukkig je wordt van eten. Series zitten vol mooie en slanke mensen. Dit ideaalbeeld is een beeld dat slechts voor een paar procent van de vrouwen haalbaar is'.

'Mensen willen snel resultaat zien, dus grijpen ze naar rigoureuze middelen die vaak op korte termijn helpen maar op de lange duur niet', is de mening van Angèle Bakker. Door streng te lijnen gaat het lichaam op de 'spaarstand', je lichaam heeft hierdoor minder nodig. Als je echter weer gewoon gaat eten wordt het overtollige eten in vet omgezet. Dit heeft tot gevolg dat je aankomt met nog wat kilo's extra.

Nooitmeeropdieet.nl is een training waarin je onderzoekt waaròm je eet en vooral waarom je te véél eet. In deze training leer je om te eten naar behoefte en om naar je lichaam te luisteren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het vergroten van zelfvertrouwen, zelfbeeld, sporten en ontspannen. Je leert jezelf accepteren en een normaal eetpatroon ontwikkelen. Door je lichaam te geven wat het nodig heeft, val je af en kom je op je natuurlijke gewicht.

De training van nooitmeeropdieet.nl kan in groepsverband of individueel gevolgd worden. De groepstraining start in september in Utrecht. Voor aanmelding en informatie: www.nooitmeeropdieet.nl of stuur een mailtje naar: info@nooitmeeropdieet.nl




Ingezonden persbericht