Ingezonden persbericht


Vijftiende Profronde Heerlen werpt zijn schaduw vooruit

Met dank aan de hoofdsponsors van Profronde Heerlen, te weten: Amstel Bier, Heuts Automaterialen, Limburgs Dagblad, Corio Center, Reisburo Paul Crombag, L1, Plan Keukens, Eneco Energie, Gemeente Heerlen en alle overige sponsors en begunstigers belooft de 15e Profronde van Heerlen op vrijdag 30 juli a.s. voor wielerminnend Parkstad weer een bijzondere dag te worden. Meteen na de Tour zal de organisatie van Stichting Profronde Heerlen het door Jeu Thill samengestelde rennersveld voor de komende editie bekend maken. De organisatie zal in elk geval proberen de Nederlandse tourrenners aan de start te krijgen alsmede een der "truidragers". In de voorgaande edities van de Profronde Heerlen konden de bezoekers hun hart ophalen aan vedetten als Lance Armstrong, George Hincapie, Robbie McEwen, Michael Boogerd, Eric Dekker, Frans Maassen, Peter Winnen, Jan Ullrich, Erik Zabel, Laurent Jalabert en Servais Knaven.

De Profronde Heerlen maakt deel uit van een criteriumcyclus waar de profrenners punten verdienen voor het Nederlandse Profcriterium Klassement. Deze punten kunnen ook in de criteriums van Made, Chaam, Steenwijk, Roosendaal, Surhuisterveen, Oostvoorne, Emmen, Zwolle en Almelo worden verdiend. Voor de eindwinnaar van het puntenklassement is een hoofdprijs beschikbaar van 15.000 euro.

De Profronde Heerlen, die jaarlijks ruim veertigduizend bezoekers trekt, staat niet alleen bekend om het criterium op zich, maar ook vanwege de nevenactiviteiten die eveneens de moeite waard zijn. Vanaf 16.00 uur op vrijdag zal een reclamekaravaan door Parkstad Limburg trekken. Om 20.00 uur zal deze reclamekaravaan nog een aantal rondjes over het parcours maken. Hieraan voorafgaand zal om 19.30 uur een VW Kever parade over het parcours trekken, verzorgd door de Beetle Freaks Southern Lowlands. Om 20.30 uur zullen de Tourrenners voorgesteld en gehuldigd worden, waarna om 20.45 uur het startschot voor de wedstrijd over 80 km. gegeven zal worden. Na afloop zullen de winnaars van het criterium op het podium gehuldigd worden.

Het parcours van de Profronde ziet er als volgt uit: Start aan het Schouwburgplein - Geerstraat - Geleenstraat - Raadhuisstraat - Raadhuisplein - Dr. Poelsstraat - Akerstraat - Pancratiusplein - Geleenstraat - Saroleastraat - Bongerd - Oranje Nassaustraat - Stationstraat - Geerstraat - finish: Schouwburgplein. De lengte van het parcours is ongeveer 1750 meter. De permanence zal dit jaar gevestigd zijn in het Stadhuis van de Gemeente Heerlen aan het Raadhuisplein.

Naast de reeds genoemde activiteiten zal tevens een omvangrijk muziekprogramma gedurende drie dagen op diverse locaties plaatshebben. Het festijn begint donderdag 29 juli met een optreden tijdens Corio Tropical van de Latin American band Carlos Gomez op het Pancratiusplein. Na afloop van de wielerronde is op vrijdag 30 juli de Achterhoekse band Normaal te beluisteren en te bewonderen op het Schouwburgplein. Deze zeer bekende popgroep zal veel van hun nummers ten gehore brengen, waaronder ook ongetwijfeld hun grootste hit Oerend Hard. De activiteiten op het Schouwburgplein zullen na afloop van het optreden van Normaal afgesloten worden met een spetterend vuurwerk vanaf het dak van de Schouwburg. Op het Pancratiusplein zal Juicy Lucy met hun muziek gedurende de hele avond voor een opperbeste sfeer zorgdragen. Zaterdag 31 juli wordt op het Pancratiusplein ruimte gemaakt voor diverse activiteiten en de 13-koppige spetterende formatie Glamourama!.

Zowel de Profronde als alle nevenevenementen zijn vrij toegankelijk. Voor verdere info en actuele informatie over het rennersveld: www.profronde.nl

De winnaars van de voorbije veertien Profronden van Heerlen zijn: 1990: Peter Winnen
1991: Frans Maassen
1993: Ad Wijnands
1994: Adri van der Poel
1995: Frans Maassen
1996: Jeroen Blijlevens
1997: Michael Boogerd
1998: Max van Heeswijk
1999: Lance Armstrong
2000: Erik Dekker
2001: Jans Koerts
2002: Robbie McEwen
2003: Servais Knaven
2004: ?????

---- --