AutoRai

29-7-2004

Daewoo Nubira Stationwagon begin volgend jaar in Nederland

De nieuwe Daewoo Nubira Stationwagon, die deze maand zijn Europese persintroductie beleefde, zal vanaf begin volgend jaar in de showrooms van de Nederlandse Daewoo-dealers staan.

GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) heeft inmiddels een aanvang gemaakt met de verscheping van de nieuwe Nubira Stationwagon naar enkele landen in Europa. Binnen enkele markten zal de typeaanduiding Lacetti Stationwagon zijn.

De eerste 160 stationwagons werden op de boot gezet richting Duitsland, waarvoor door GM Daewoo zelfs een speciaal evenement in Korea werd georganiseerd in de Gunsan-fabriek. Kort daarna vertrokken er nog eens ruim duizend Nubira Stationwagons naar Europa, bestemd voor Frankrijk, Oostenrijk en België. Later zullen ook Turkije, Bulgarije en Polen volgen.

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Daewoo Motor Benelux: Het Daewoo modelprogramma is de laatste tijd bijna volledig vernieuwd, met heel recent ook de introductie van de Nubira en Lacetti. Daarnaast maakt Daewoo Motor Benelux een fikse verkoopgroei door en wordt ook het dealernetwerk aanzienlijk uitgebreid. De twee nieuwste Daewoo-modellen vergen daardoor de volledige aandacht van onze organisatie, zowel van importeur als dealers. Momenteel zijn al onze marketingactiviteiten dan ook gericht op het consolideren en verder uitbouwen van onze marktpositie met het huidige model-programma.

Nubira Stationwagon
De stationwagonversie van de Nubira zal in verband met beschikbaarheid niet direct in alle landen van Europa leverbaar worden, waaronder in Nederland. Gezien de wereldwijd gestegen vraag is de levering per land in de eerste maanden na de introductie relatief beperkt. Reden voor ons om te kiezen voor een marktlancering begin volgend jaar, wanneer de Nubira Stationwagon volop leverbaar zal zijn, aldus Stokman.

Een andere belangrijke reden is het feit dat deze nieuwste Daewoo tijdens de RAI 2005 dan ook direct volop de belangstelling van het publiek zal krijgen.