Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

28-07-2004
Omlegging provinciale weg N 260 Alphen

Het gedeelte Goedentijd - Baarleseweg van de provinciale weg N260 door de kom van Alphen wordt door middel van een omlegging ten oosten van Alphen gewijzigd. Dit om de weg door de kom verkeersveiliger te maken. Hiervoor wordt ten oosten van Alphen een nieuwe weg aangelegd. Deze weg wordt aangesloten op de bestaande weg door het aanleggen van rotondes bij de Baarleseweg en Goedentijd. Ter hoogte van de St. Jansstraat wordt een ongelijkvloerse kruising gemaakt, door de omlegging iets verdiept aan te leggen in een tunnelbak. Om het fietsverkeer over het "Bels lijntje" veilig over de weg te kunnen laten oversteken wordt daar een fietsviaduct aangelegd.

Vanaf 14 juni 2004 is de aannemer gestart met voorbereidende werkzaamheden, het grondwerk vanaf de Baarleseweg tot aan de tunnelbak van de St. Jansstraat. Deze werkzaamheden, zoals het graven van sloten en cunetten, duren tot de bouwvakvakantie.

Ook is de aannemer gestart met het verleggen van de Molenbaan. Deze weg wordt in oostelijke richting verplaatst om ruimte te maken voor de tunnelbak.

Na de bouwvakvakantie (23 augustus) zal worden gestart met de werkelijke bouw van de tunnelbak. Hiervoor zal het gedeelte St. Jansstraat tussen de verlegde Molenbaan en de huidige Molenbaan worden afgesloten en het verkeer worden omgeleid. De omleiding zal door middel van borden worden aangegeven.
Verkeer komende vanuit Alphen zal rechtsaf de oude Molenbaan worden opgeleid. Daarna linksaf de Prinsenhoeflaan in en vervolgens linksaf de verlegde Molenbaan in. Hier kan men via de St. Jansstraat verder rijden.
Verkeer komende vanuit Poppel zal rechtsaf de verlegde Molenbaan in worden geleid. Linksaf Boslust in en rechtsaf weer via de St. Jansstraat verder. Om de hoek Molenbaan - Boslust geschikt te maken voor groter verkeer wordt hier tijdelijk asfalt aangebracht. Op het gedeelte verlegde Molenbaan tussen Prinsenhoeflaan en St. Jansstraat wordt éénrichtingverkeer, uitgezonderd (brom) fietsers, ingesteld richting Poppel. Op het gedeelte Boslust tussen de Molenbaan en de woningen in Boslust wordt ook éénrichtingverkeer ingesteld, uitgezonderd (brom) fietsers.

Het doorgaande verkeer vanuit Poppel wordt geadviseerd om via Baarle-Nassau naar Alphen te rijden.

Ten behoeve van de veiligheid voor zowel de weggebruikers als de arbeiders zullen plaatselijk nog meerdere verkeersmaatregelen worden ingesteld, zoals een snelheidsbeperking.
De aannemerscombinatie KWS - van Hattum & Blankevoort - Gebr. Van Kessel voert de werkzaamheden uit.
De opdrachtgever is de provincie Noord-Brabant.