Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 juli 2004

* OVERVAL HAMBURGERZAAK
ROTTERDAM - Woensdagavond om negen uur werd door een gewapende man een overval gepleegd op een hamburgerzaak in de Zwart Janstraat. De overvaller sprong daarbij over de balie en deed een greep in de kassa, waaruit een nog onbekend geldbedrag werd buitgemaakt. Vervolgens rende de overvaller de zaak uit en stapte achterop een gereedstaande brommer met daarop een wachtende mededader. De beide overvallers werden kort na de overval gesignaleerd door surveillerende politiemensen, die hen echter bij het Katshoek uit het oog verloren. Wel werd een tweeling van achttien jaar aangehouden op het Pompenburg. Beiden werden echter na confrontatie met de slachtoffers van de overval weer op vrije voeten gesteld, omdat zij niets met de overval te maken hadden.


* VROUW VAN TAS BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks half vier werd in de Sliedrechtstraat een 74-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas.
Het slachtoffer werd belaagd door een jongen die uit een winkel kwam. De jongen griste de tas van haar arm, waardoor de vrouw viel en op haar achterhoofd terechtkwam. De jongen ging er hierna vandoor. De tas werd wat later leeg teruggevonden in de omgeving. De vrouw moest zich onder behandeling van haar huisarts stellen.


* VROUW ONDER BEDREIGING VAN PISTOOL BEROOFD

ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks één uur werd in de Cillershoekstraat een 35-jarige Rotterdamse door twee onbekende mannen beroofd van haar tas. Eén van de mannen bedreigde de vrouw met een pistool dat hij uit zijn broeksband haalde.
Een onderzoek in de omgeving naar de twee mannen door de gewaarschuwde politie leverde vooralsnog niets op.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA AANRANDING

SPIJKENISSE - Woensdagavond omstreeks kwart voor elf werden een 33-jarige Rotterdammer en een 42-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat zij in de Passage een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse hadden aangerand.
De vrouw liep over straat toen drie mannen haar benaderden en haar plotseling onder bedreiging aanrandden. Nadat het slachtoffer één van de aanranders een knietje gaf, kon zij zich lostrekken en vluchtten. De vrouw alarmeerde de politie die haar, vluchtend voor haar belagers, in de Centrumlaan aantroffen. Twee van de drie mannen werden na een, samen met het slachtoffer ingesteld onderzoek in omgeving, respectievelijk in de Voorstraat en de Raadhuislaan aangehouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld. De recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.