Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht 29-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Medicijnen gestolen

AMERSFOORT Op woensdag 28 juli werd aangifte gedaan van een diefstal die was gepleegd op maandag 26 juli. Daarbij waren ook medicijnen gestolen.

Op maandag 26 juli werd uit een niet voor het publiek toegankelijke ruimte van een winkel aan de Utrechtsestraat een toilettas van een 28-jarig personeelslid uit Den Bosch gestolen. Buiten persoonlijke goederen, bevonden zich in het tasje ook twee witte doosjes met daarin strips met in totaal 70 tabletten Terfenadine. Dit is een medicijn tegen allergie en bij inname van meerdere tabletten door kinderen kan dit zeer gevaarlijk zijn.

De eventuele vinder van deze medicijnen wordt verzocht deze bij een politiebureau af te geven of telefonisch te melden bij de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Inbraak

AMERSFOORT Op woensdag 28 juli werd een man op heterdaad aangehouden bij een inbraak.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Soesterweg. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat een ruit van de voordeur van de woning was vernield. In de woning troffen zij de inbreker, een 37-jarige man uit Amersfoort, aan. Hij bleek bij de inbraak een wond aan zijn arm te hebben opgelopen. De komst van een ambulance werd verzocht. Het personeel van de ambulance onderzocht hem en verwees hem voor hechting van de verwonding naar het ziekenhuis. De verdachte werd door politiemensen naar het ziekenhuis begeleid en na behandeling overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.