Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - man aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 29-07-2004

De politie heeft woensdagavond in Wageningen een 39-jarige inwoner uit die stad aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige echtgenote bij een huiselijke ruzie zo te hebben mishandeld dat zij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Bij de ruzie probeerde een familielid te bemiddelen, maar dat bleek tevergeefs. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en wist de politie te waarschuwen. Die hield de man even later in zijn woning aan. Hij was in kennelijke staat van dronkenschap en is voor verder onderzoek ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wekerom - politie maakt eind aan geluidsoverlast
Publicatiedatum: 29-07-2004

Met de aanhouding van een 16-jarige Wekerommer heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een eind gemaakt aan een ernstige vorm van geluidsoverlast. De jongen zou bij afwezigheid van zijn ouders harde muziek afspelen. Buurtbewoners waarschuwden de politie, waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Op het adres van de Wekerommer troffen de agenten op de oprit van de woning een auto op zijn kop liggend aan. Op aanbellen en kloppen werd niet gereageerd. Aan de zijkant van de woning zagen de agenten een ladder tegen de woning staan. Toen een van de agenten de woning via de ladder binnen wilde gaan verscheen de jeugdige Wekerommer bij het raam en dreigde de agent met ladder en al om te gooien. Ook werden de agenten beledigd. Uiteindelijk wisten de agenten zich toegang tot de woning te verschaffen. Eenmaal binnen werd de 16-jarige aangehouden. Daarbij verzette de jongen zich door zich aan de greep van de agenten los te rukken. De agenten wisten de jongen echter te overmeesteren en namen hem mee naar het politiebureau. Aangezien de knaap in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Vier bezoekers, die ook in de woning verbleven, werden naar huis gestuurd, waarna de rust terugkeerde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 29-07-2004

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft woensdag van justitie een dagvaarding gekregen nadat hij eerder die dag in Ede was aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man zou bij een kledingzaak aan het Maandereind kans gezien hebben een t-shirt buit te maken. Een beveiligingsmedewerker betrapte de man en droeg hem over aan de politie. De man bekende de diefstal. De buit, ter waarde van enkele euro's, is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606