Politie Zuid-Holland-Zuid

29/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-07-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM Op de Helling en de Oude Torenweg in Alblasserdam heeft de politie een alcoholcontrole gehouden. De controle startte op woensdagmiddag 28 juli 2004 en liep door tot in de avond. In totaal bliezen 514 verkeersdeelnemers waarvan er 4 een te hoog alcoholpromillage hadden. Een van hen was iemand die op het punt stond te gaan werken. Aan de controle deden ongeveer tien politiemensen mee.

MOTOR
ALBLASSERDAM De politie heeft de motor van een 49-jarige man uit Ottoland in beslaggenomen. Ook vorderde de politiemensen zijn rijbewijs in. De verdachte reed op woensdagavond 28 juli 2004 met een snelheid van ruim 190 kilometer per uur over de rijksweg A15 bij Alblasserdam. Ter hoogte van Ridderkerk zetten de politiemensen hem aan de kant. De man had nog een proeftijd in verband met een eerdere snelheidsovertreding.

LUCHTBALLON
GROOT-AMMERS Het landen van een luchtballon op een weiland heeft uiteindelijk een aanhouding opgeleverd. De ballon landde op woensdagavond 28 juli 2004 op een weiland aan het Graafland in Groot-Ammers.. De 47-jarige eigenaar van het land zag de ballon aankomen. Hij wuifde nog maar de ballon landde. De 47-jarige kreeg een woordenwisseling met een 50-jarige man uit Rotterdam die hoorde tot het gezelschap van de luchtballon. De man uit Groot-Ammers voelde zich bedreigd en deed hiervan aangifte. Politiemensen namen de 50-jarige mee naar het bureau en lieten hem na verhoor weer vrij.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Tijdens een snelheidscontrole op de Parallelweg met de zogenaamde fotoradar hebben politieagenten 50 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur overschreden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 28 juli 2004, van 08.00 tot 10.00 uur. In totaal controleerden de agenten 400 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

RIJ-ONTZEGGING (vervolgbericht 28 juli 2004)
HOOGBLOKLAND Ten onrechte heeft de politie op 28 juli 2004 melding gemaakt van het feit dat een 47-jarige man uit Gorinchem een rij-ontzegging had. De man botste op 28 juli 2004 op de rijksweg A27 bij Hoogblokland tegen een vrachtwagen. In eerste instantie leek het erop dat de 47-jarige een rij-ontzegging had en moest hiervoor mee naar het bureau. Daar bleek dat dit niet klopte en stelde de politie de bestuurder direct in vrijheid.

PINCODE
LEERDAM - Een 81-jarige vrouw uit Leerdam heeft haar pincode niet gegeven aan vermoedelijk een zakkenroller, welke zich uitgaf als politieagent. De vrouw werd op dinsdagmiddag, 27 juli 2004 in een winkel aan de Vlietskant slachtoffer van een zakkenroller. Uit haar tas werd geld en een bankpas gestolen. Op woensdagmorgen 28 juli 2004, kwam zij aangifte van de diefstal doen. Zij vertelde de politieagent dat ze later op dinsdagmiddag 27 juli 2004. werd gebeld door een man die zich voordeed als politieagent en om haar pincode vroeg om de pas te blokkeren. De vrouw deed dit niet. De politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt om de pincode aan niemand te geven en deze geheim te houden. Zowel de banken als de politie vragen nooit naar een pincode.

BEDREIGING
LEERDAM Agenten hebben op woensdagavond 28 juli 2004 een 50-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij bedreigde op de Prins Mauritsstraat in Leerdam eerder een 35-plaatsgenoot. De verdachte pakte hem onder andere bij zijn kraag en stropdas.

LUCHTDRUKPISTOOL
LEERDAM Op het Voorwaartsveld in Leerdam heeft de politie een 16-jarige jongen uit Leerdam aangehouden. Agenten gingen op woensdagavond 28 juli 2004 naar deze plek na een melding dat een groepje jongens met een luchtdrukwapen daar schoot. Ze vonden inderdaad het groepje maar in eerste instantie wisten de jongens van niets. In een fietstas vonden de politiemensen het wapen. De 16-jarige vertelde dat het luchtdrukpistool van hem was. Volgens de verdachte had iedereen met het wapen geschoten. Hierbij beschadigde een auto.

JONGE AUTOBESTUURDER
PAPENDRECHT Politiemensen hebben een jonge autobestuurder aangehouden. Ze zagen de 15-jarige jongen uit Papendrecht op donderdag 29 juli 2004 omstreeks 03.30 uur op de rotonde bij de Veerweg in Papendrecht. De verdachte reageerde niet op het stopteken van de politie maar deze reed hem klem. De jongen reed zonder toestemming van zijn moeder in haar auto en had ook teveel alcohol op. En natuurlijk had de 15-jarige in verband met zijn leeftijd nog geen rijbewijs.