Politie Zuid-Holland-Zuid

29/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-07-2004 - Persberichten District I

OVERTREDINGEN
DORDRECHT - Een 33 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens verkeersovertredingen. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 29 juli 2004, omstreeks 12.30 uur in het Weizigtpark. De man reed zonder helm op een bromfiets over een verplicht fietspad. Ook had de bromfiets een oud verzekeringsplaatje. Tijdens controle bleek dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had en derhalve ook geen bromfiets mag besturen. De man verklaarde dat hij de bromfiets pas had en deze aan het opknappen was.

DRIE AANHOUDINGEN
DORDRECHT De politie heeft bij het zwembad aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht drie jongens aangehouden. De verdachten betastten een 11-jarig meisje uit Dordrecht onzedelijk. Dat gebeurde op woensdagmiddag 28 juli 2004 halverwege de glijbaan waar het wat opstroopte. De aangehouden jongens zijn 13 en 16 jaar en komen uit Dordrecht.

AANRIJDING
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is gewond geraakt bij een aanrijding. Een 57-jarige autobestuurder uit Dordrecht reed achter uit een woonerf op. Hierbij botste het voertuig tegen de langsfietsende jongen. Deze had letsel aan zijn middenvoetsbeentje. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 28 juli 2004 op de Mahonie in Dordrecht.

BELEDIGING
DORDRECHT Voor belediging hebben agenten een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij reed met achter op zijn vriendin op woensdagmiddag 28 juli 2004 over de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. De agenten zagen dat de twee geen helm droegen op de brommer. Op het moment dat de politiemensen hem daarover aanspraken beledigde hij hen en ging daar na waarschuwingen mee door.

INVALIDENWAGEN
DORDRECHT Vermoedelijk een enkelfractuur heeft een 74-jarige man uit Dordrecht overgehouden aan een ongeval. Hij reed in zijn invalidenwagen op woensdagavond 28 juli 2004 vanaf het fietspad van de Grafelijkheidsweg de Jagerweg in Dordrecht op. Hierbij liet de 74-jarige waarschijnlijk een auto niet voorgaan. De twee botsten.