Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht 29-07-2004 - Neuwsberichten district Lekstroom

Twee mannen aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft op woensdag 28 juli omstreeks 16.00 uur op Overtoom en de Benschopperstraat twee inwoners van 19 en 20 jaar uit IJsselstein aangehouden. De twee behoorden tot een grote groep personen.

De 20-jarige werd aangehouden wegens het feit dat hij een politieman had beledigd. De 19-jarige wilde de aanhouding van de 20-jarige voorkomen en werd eveneens aangehouden. Hij moest wegens zijn verzet, geboeid worden. De twee werden vervoerd naar het bureau voor verdere afhandeling. Ook daar bleef de 19-jarige recalcitrant en vernielde een ruit van een deur in het bureau en kreeg hiervoor ook een proces-verbaal.

Man bekeurd

LOPIK Tegen een 45-jarige man uit Lopik wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het illegaal gebruik van ekstervangkooien.

Politiemensen van het Regionaal bureau Veldpolitie hielden onlangs een reguliere controle op beheer en schadebestrijding bij rijpend fruit in diverse boomgaarden in Lopik. Zij troffen in een boomgaard een opstelling van twee ekstervangkooien aan. In één van de kooien bleek een ekster te zitten, die kennelijk als lokvogel diende, wat ook niet is toegestaan.

Bij het verhoor van de 45-jarige man gaf hij toe dat hij de ekster enige dagen geleden had gevangen en vervolgens als lokvogel had gebruikt. De Veldpolitie nam de twee vangkooien inbeslag en stelde de gevangen ekster direct in vrijheid.