Politie Groningen

Persberichten donderdag 29 juli 2004

provincie Groningen, 29-07-2004 -

Groningen: politie zoekt getuigen na straatroof
Een 88-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag bij een verzorgingstehuis op de Populierenlaan door twee onbekende jongens van zijn portemonee beroofd. De man had even te voren een geldbedrag gepind bij een giromaat. Op het moment dat hij zijn fiets in een fietsenhok stalde, bemerkte het slachtoffer de aanwezigheid van twee jongens. Hij werd hierop bedreigd met fysiek geweld, waarna de straatrovers de man zijn kleding doorzochten. Vervolgens werd de portemonnee van de 88-jarige weggenomen. De daders gingen er hardlopend vandoor in de richting van de Eikenlaan. De politie beschikt over twee signalementen van de straatrovers: Dader 1: donkere/getinte jongen, ongeveer 17/18 jaar, droeg een bruin shirt met donkere kraag, normaal postuur, 1.75 meter lang, had opvallende grote ogen en kort haar. Dader 2: blanke jongen, grijze kleding, mogelijk droeg deze dader een trui, had blond kort haar, ongeveer 17 jaar, 1.75 meter lang, iets steviger postuur. Mensen die getuige zijn geweest van deze beroving of iets hebben gezien wat van belang kan zijn voor het politieonderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Groningen/Haren van Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: Drent onder invloed
De politie heeft woensdagnacht op het Hoge der A een 36-jarige man uit Assen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de Drent in zijn auto geen gordel droeg. Daarnaast reed hij op de Kromme Elleboog in verboden rijrichting. De automobilist werd gecontroleerd en bleek al snel dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Drent ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Schuitendiep heeft de politie woensdagnacht een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer reed met aanzienlijke snelheid over de diepenring en werd daarom op het Schuitendiep gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek na de ademanalyse dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop kreeg de Stadjer een rijverbod van vier uren uitgereikt. Hij werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vuurspuwact Fransman gaat fout
Een vuurspuwact van een 19-jarige man uit Villeneuve Saint Georges (F) is woensdagavond op de Hoendiepskade helemaal fout gegaan. De Fransman was op doorreis en had in het verleden al veelvuldig een dergelijke act gedaan. Hij zou dit even op straat laten zien met behulp van wasbenzine. Helaas ging dit helemaal fout. De Fransman spuwde wel, maar geraakte zelf in brand. Hij stond vervolgens enkele seconden in brand. Het slachtoffer werd met zware brandwonden aan het gezicht naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht.

Groningen: recalcitrante automobilist aangehouden
De politie heeft woensdagavond op de Coehoornsingel een 18-jarige man uit Zuidhorn aangehouden voor belediging na het begaan van diverse verkeersovertredingen. Agenten zagen de man in zijn auto op het Gedempte Zuiderdiep rijden. Agenten spraken de man aan met de mededeling dat hij het Hereplein in moest rijden (verplichte rijrichting). Hierop gaf de recalcitrante man vol gas, reed bijna twee voetgangers aan en botste bijna tegen een taxi. Na een korte achtervolging werd de man bij zijn auto op de Coehoornsingel aangetroffen. De agenten spraken de dwarse automobilist aan, maar was een goed gesprek niet mogelijk. De man beledigde hierop beide dienders, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd het rijbewijs van de 18-jarige ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Eerder op de avond had een politieagent de man ook al in zijn auto op het Gedempte Zuiderdiep betrapt bij een forse snelheidsovertreding. Hierbij werd de automobilist op de Sontweg staandegehouden. In beide gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dwarse wildplasser aangehouden
De politie heeft woensdagavond op de Rademarkt een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen. De man werd door politieagenten betrapt bij het urineren tegen een boom. Hierop werd hij aangehouden en moest hij meelopen naar het politiebureau. De Stadjer wilde zich vervolgens losrukken en onttrekken aan zijn aanhouding. De agenten konden hem met gepast geweld overmeesteren. Na verhoor mocht de wildplasser het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
Door de gehele provincie heeft de politie weer snelheidscontroles gehouden. In Onderdendam, Kantens, Winschoten, Delfzijl, Leens, Stadskanaal en Wildervank werden een paar duizend voertuigen gecontroleerd. Ruim 300 bestuurders kregen een boete opgelegd. Ter hoogte van Beerta werd op de A7 een duitse automobilist aangehouden. Hij reed 43 km te hard op de autoweg. Na overleg met de officier van justitie werd aan de man een boete van 270 euro uitgereikt.

Noordwijk: te diep in het glaasje
Op de Noorderweg in Noordwijk werd afgelopen nacht een 66-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij een ademonderzoek bleek dat de man teveel gedronken had. De alcoholtest gaf aan dat de man ruim 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook elders in de provincie moesten meerdere automobilisten een blaastest afleggen. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Uithuizen: diefstal opgebiecht
Twee jongens uit Uithuizen en Veendam biechtten gisteren tegenover een famielid op dat zij zich hadden schuldig gemaakt aan diefstal van dieselolie. De jongens waren met hun auto naar een bedrijfsterrein aan de Edama gereden waar ze een jerrycan met dieselolie hadden gevuld. Toen de verdachten met hun eigen auto wegwilden rijden bleek het voertuig in de modder vast te zitten. Vervolgens namen de beide mannen een geparkeerd staande auto weg om hun eigen voertuig uit de modder te trekken. Toen dit niet gelukte verlieten ze te voet het terrein en meldden hun escapades aan een famielid, die de politie informeerde. Beide mannen werden hierop aangehouden en voor de nacht ingesloten.

Marum: letsel na botsing
Een 22-jarige man uit Marum moest gistermiddag met een hoofdwond naar een ziekenhuis worden gebracht. De man wilde zijn auto op de Noorderweg draaien. Hierbij lette hij onvoldoende op het achter opkomende verkeer. Een 31-jarige inwoner van Marum reed vervolgens in de flank van de auto van het slachtoffer, waardoor hij met zijn hoofd tegen een raamstijl sloeg. De auto van het slachtoffer werd weggesleept.