Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

29 juli 2004

PERSCONFERENTIE

Perkinsbaan 15
3439 ND Nieuwegein
telefoon:+31 (0)30-6076070
fax : +31 (0) 30-2944303

KNBSB verheugd met contractverlenging bondscoach Robert Eenhoorn

Tijdens de persconferentie op donderdag 29 juli in het Pim Mulier stadion maakte de voorzitter van de Nederlandse Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbalbond Jan Rijpstra bekend dat het contract met bondscoach Robert Eenhoorn tot en met 2008 is verlengd. De KNBSB is verheugd de ex-Major League speler daarmee nog enkele jaren voor het Nederlandse honkbal te kunnen behouden.

Rijpstra: Er is nog genoeg te doen in ons landje om het honkballen structureel naar een waardig niveau te tillen. Talentherkenning is de komende jaren het belangrijkste speerpunt van de KNBSB. Er wordt een speciaal programma ontwikkeld dat doorlopen kan worden (talentontwikkeling). Daarnaast is het streven meer leden te werven.

Performance 2005-2008
Na de definitieve toekenning van de Olympische status voor het honkbal door het IOC, heeft de KNBSB in nauwe samenwerking met het Team de Mission van NOC*NSF een traject afgesproken voor het A-team. Eén van de pijlers van Performance 2005-2008 is een optimale technische aansturing. Bestuurslid Topsport honkbal Guus van Dee : Robert heeft laten zien dat hij de beste man is voor deze taak. Wij zijn er van overtuigd dat hij het uitgezette beleid kan uitvoeren. Zijn visie op het spel en zijn handelen in de praktijk, op alle aspecten van de functie als bondscoach zijn voor ons zo overtuigend, dat wij graag voor vier jaar met hem in zee gaan. We hebben samen concrete doelstellingen geformuleerd, ijkpunten tijdens het traject dat zijn bekroning moet vinden in een medaille in Peking 2008. Hij krijgt onze maximale steun en van NOC*NSF.

Ook Eenhoorn is blij met de contractverlenging. Blij om hier bij te kunnen zijn. Om o.a. sturing te kunnen geven aan de grote uitdaging om het niveau van de hoofdklasse clubs in Nederland naar een aanvaardbaard level te tillen. Want ik zie op onze velden behoorlijk veel potentieel. Daar zijn we nog lang niet klaar mee. Momenteel zijn we met de Nederlandse ploeg wereldwijd voor ieder team een waardige tegenstander. Dat moet zo blijven, zoniet nog verbeteren, aldus de bondscoach.

Nadere informatie te verkrijgen bij:
Bondsbureau KNBSB , Guus van Dee , telefoon : 030 607 60 70 / 06 29030304, e-mail: a.boeijen@knbsb.nl

Supplier Olympic Baseball Team

Supplier Olympic Baseball Team

Supplier Olympic Baseball Team
---

Sponsor Baseball

Hoofdsponsor Olympic Baseball Team