Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 29-07-2004

Aanrijding met letsel
ANDEREN Op de kruising van het Nijend met de Provincialeweg vond gistermiddag een aanrijding plaats. Een 69-jarige fietser uit Esbeek die over het Nijend reed, zag bij het oversteken van de Provincialeweg een uit de richting van Rolde komende 82-jarige automobiliste uit Gieten over het hoofd. De fietser, die voorrang had moeten verlenen, botste tegen de auto en raakte hierbij gewond. De man is overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Een 42-jarige autobestuurder uit Hoogeveen reed gisteravond zwaar onder invloed over de J. van der Veenstraat. De man blies 910 ug/l en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man kreeg een dagvaarding.

Politie neemt auto inbeslag
DWINGELOO Zag de politie gistermiddag een bekende rijden die zijn auto op de Brink tot stilstand bracht, uitstapte en een winkel inliep. Omdat de auto niet verzekerd was, geen geldige APK had en de 21-jarige bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, werd zijn terugkomst afgewacht. Toen deze niet terugkwam en na onderzoek bleek dat de vogel gevlogen was werd na overleg met justitie besloten de auto inbeslag te nemen. De bestuurder zal gehoord worden over de door hem gepleegde overtredingen.

Politie controleert bromfietsers
NIEUW WEERDINGE VALTHERMOND NIEUW BUINEN EMMEN Gisteravond heeft de politie in diverse plaatsen bromfietscontroles gehouden. Daarbij werden bestuurders bekeurd voor: 2 x besturen bromfiets beneden de 16 jaar, 5 x rijden zonder helm, 2 x opgevoerde bromfiets, 1 x niet voorzien van gele sticker, 1 x niet hebben van bromfietscertificaat.

Fietsendief door politie aangehouden
EMMEN Een 28-jarige inwoner van Schoonebeek werd gisteravond op de Boonackers aangetroffen terwijl hij in het bezit was van een van diefstal afkomstige fiets. Omdat de man geen sluitende verklaring hierover kon afleggen werd hij aangehouden en ingesloten.

Tractordief neemt de benen
NIEUW AMSTERDAM Toen de politie vannacht een Duitse tractor op de N37 zag rijden en deze wilden laten stoppen negeerde de bestuurder diverse stoptekens. De bestuurder die uit de richting van Klazienaveen kwam reed hierna in Veenoord aan de Boerdijk een erf op. Daar reed de bestuurder door een hekwerk het roggeveld in. De tractor werd kort hierna teruggevonden doch de bestuurder wist in het hoge gewas te ontkomen. Na onderzoek bleek de tractor de afgelopen nacht te zijn gestolen in Hude(Duitsland). De politie onderzoekt deze diefstal.

Politie geen taxibedrijf
HOOGEVEEN Gisteravond wilde een 30-jarige Hoogevener aan de Bethesdastraat gebruik maken van de diensten van de politie. De recalcitrante man verzocht de politie hem in de dienstauto te vervoeren naar een opgegeven adres. Toen deze zijn wens negeerden ging de man weg. Kort hierna verscheen de man weer eiste vervoerd te worden. Toen hem nogmaals duidelijk gemaakt werd dat dit niet door ging schopte de man tegen de politieauto. Hij werd aangehouden en werd bekeurd.

Man aangehouden door politie in verband met huiselijk geweld HOOGEVEEN Een 53-jarige man uit Hoogeveen is vannacht aangehouden terzake huiselijk geweld tegen zijn 50-jarige echtgenote. De man werd ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouwen aangehouden terzake belediging politie
EMMEN Een 28-jarige vrouw is vannacht aangehouden omdat ze de politie beledigde. Deze waren bij haar thuis aan de Noordse Stern verschenen in verband met meldingen van geluidsoverlast over dit adres. Nadat haar duidelijk gemaakt was dat er geklaagd werd over het geluid beledigde ze meerdere keren de politie. Ze werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd ze gehoord en kon met een dagvaarding het bureau verlaten.

EMMEN Aan de Malachietdreef werd gisteravond eveneens een 61-jarige vrouw aangehouden terzake belediging van de politie. De politie die ter plaatse was verschenen om op verzoek van haar echtgenote en dochter in een familiaire twist te bemiddelen werd door de vrouw uitgescholden. Zij werd hierna aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707

Bert Visser tel. 06-51611629 zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 16.30 uur overnemen.

info@politie-drenthe.nl