Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht 29-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Stoffelijk overschot

DEN DOLDER Op woensdag 28 juli werd het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen.

Rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat op het terrein van een instelling aan de Dolderseweg een dode vrouw was aangetroffen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en op het terrein lag inderdaad een overleden vrouw.

Gezien de omstandigheden waaronder zij werd aangetroffen, kon een misdrijf niet worden uitgesloten. Daarop werd een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Daar er nog geen contact is geweest met de familie van het slachtoffer, kunnen haar leeftijd en woonplaats nog niet worden vrijgegeven. De politie zet het onderzoek voort.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft op woensdag 28 juli van 15.50 uur tot 16.50 uur op de Soestdijkseweg zuid een snelheidscontrole gehouden. In dat uur werd de snelheid van 733 voertuigen gecontroleerd. Veertig bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 76 km/u.

Lastige buurman

DE BILT In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juli werd een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een 47-jarige inwoner van De Bilt door zijn buurman werd lastig gevallen. Politiemensen gingen ter plaatse en spraken met de melder. Hij verklaarde zonder enige aanleiding ruzie te hebben gekregen met zijn 43-jarige buurman. Hij was daarbij door die buurman op zijn neus geslagen, maar wilde (nog) geen aangifte doen. Hij zou daar nog over nadenken.

De politiemensen troffen de 43-jarige buurman bij zijn woning aan. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken, gedroeg zich zeer recalcitrant en weigerde zijn woning in te gaan. Daarop werd hij voor openbare dronkenschap aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij zal in de loop van donderdagochtend worden gehoord en zal een bekeuring krijgen voor openbare dronkenschap.