Rijn&Venen, 11.25 uur

Utrecht 29-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Tas van vrouw gestolen

MIJDRECHT Op woensdag 28 juli omstreeks 15.55 uur is een 81-jarige vrouw uit Mijdrecht van haar tas beroofd. De vrouw liep met haar rollator over de Stadhouderlaan toen er plotseling een jongen verscheen. Die zag kans om haar tas, die aan haar rollator hing, weg te nemen. In de tas zat ondermeer haar portemonnee.

Het signalement van de verdachte: het gaat om een jongen tussen de 10 en 12 jaar, met een licht getint uiterlijk. Hij droeg een lichtkleurig t-shirt.

De politie onderzoekt de diefstal en vraagt mogelijke getuigen kontakt op te nemen met de politie, bureau Mijdrecht op telefoon 0900 8844.

Automobilist raakt gewond

MAARSSEN Op woensdag 28 juli omstreeks 04.40 uur is een 25-jarige automobilist uit Utrecht gewond geraakt.

De Utrechter reed over de Rijksweg A-2 richting Utrecht en is vermoedelijk in slaap gevallen. Hierdoor reed hij de berm in, botste op een lantaarnpaal en kwam in een greppel tot stilstand. De Utrechter liep verwondingen op aan zijn voorhoofd, kennelijk omdat hij de gordel niet droeg.

Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een bloedproef afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol reed. De zwaar beschadigde auto werd weggetakeld.

Bestuurders bekeurd

OUDEWATER Op woensdag 28 juli tussen 09.45 en 10.30 uur zijn bij een snelheidscontrole met de lasergun op de J.J. Vierbergenweg zes bestuurders bekeurd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

WOERDEN Op woensdag 28 juli tussen 10.45 en 11.30 uur zijn bij een verkeerscontrole op de Wulverhorstbaan vier bestuurders bekeurd. Drie kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen, de vierde belde niet handenvrij met zijn mobiele telefoon.

Bestuurder aangehouden

VINKEVEEN De politie heeft op woensdag 28 juli omstreeks 23.00 uur een 32-jarige automobilist uit Vaassen op de Provinciale weg N201 gecontroleerd. De auto bleek niet gekeurd te zijn.

De Vaassenaar en zijn passagier droegen beiden niet de gordel en kregen hiervoor een bekeuring. Bovendien bleek dat de Vaassenaar nog een boete moest betalen van een eerdere bekeuring van 52 euro. Na betaling op het bureau van dit bedrag mocht de Vaassenaar weer gaan.

Automobiliste gewond

LOENERSLOOT - Een 48-jarige automobiliste uit Oosterhout is op woensdag 28 juli omstreeks 10.00 uur gewond geraakt bij een ongeval.

De vrouw reed over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam en nam de afrit Vinkeveen. In een bocht naar rechts van de afrit, reed de vrouw rechtdoor en botste op de vangrail. Zij sloeg meerdere keren met haar auto over de kop. De vrouw werd door personeel van de ambulance en de brandweer uit haar auto geholpen. Zij werd met mogelijk nek- en rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De auto raakte geheel vernield en werd weggetakeld

.

De Regionale Verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.