EDS rapporteert resultaten tweede kwartaal

Capelle a/d IJssel, 29 juli 2004 - EDS rapporteert voor het tweede kwartaal van 2004 een winst van $270 miljoen, of 54 dollarcent per aandeel. In het tweede kwartaal een jaar eerder bedroeg de winst nog $88 miljoen, of 18 dollarcent per aandeel. In het tweede kwartaal van 2004 bedraagt het pro forma netto verlies $16 miljoen, of 3 dollarcent per aandeel. Dit verlies is in lijn met de eerder gepubliceerde verwachtingen.

De pro forma resultaten zijn exclusief een winst van 81 dollarcent per aandeel die werd behaald door de verkoop van UGS PLM Solutions, lasten van 17 dollarcent per aandeel gerelateerd aan de beëindiging van een 'ander commercieel contract' en lasten van 6 dollarcent per aandeel als gevolg van eerder bekendgemaakte herstructureringskosten.

De omzet in het tweede kwartaal van 2004 steeg met 4 procent naar $5,24 miljard, vergeleken met $5,06 miljard een jaar eerder. De stijging van de omzet is onder meer een gevolg van EDS' sterke prestaties in de VS en Europa en in de communicatie-, overheids- en retailsector. In de EMEA-landen ( Europa, Midden-Oosten en Afrika) steeg de kwartaalomzet met 8 procent naar $1,48 miljard, met name door groei binnen de overheid en in de financiële sector. De operationele winst in deze regio steeg met 1 procent naar $220 miljoen.

Contractwaarde 25 procent hoger
In het tweede kwartaal tekende EDS $4 miljard aan contracten, een stijging van 25 procent vergeleken met $3,2 miljard een jaar eerder. Deze stijging is onder meer een gevolg van sterke groei in uitbreiding en verlenging van contracten bij bestaande klanten. Hoogtepunt is een achtjarige overeenkomst voor het beheer van netwerkdiensten voor Bank of America, met een contractwaarde van $1,1 miljard. Tevens groeide het aantal contracten sterk met een contractwaarde lager dan $250 miljoen.

Voor het gehele bericht: http://www.eds.com/news/news_release_template.shtml?rowid=3751

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.



Ingezonden persbericht