Gemeente Eindhoven


29 juli 2004, no. 202

BITE controleert in Woensel-Zuid

Het Bestuurlijk Interventieteam Eindhoven, BITE, heeft de afgelopen dagen controles uitgevoerd in het stadsdeel Woensel-Zuid. Zon 25 kamerverhuur-panden werden gecontroleerd. Op twee plaatsen bleek de schuur in de tuin omgebouwd te zijn tot woonverblijf. Een illegale situatie die we zo snel mogelijk gaan aanpakken, aldus de inspecteur die namens het Stadsdeelkantoor controleerde op bouwkundige aspecten. Ook de brandweer was paraat, evenals een sociaal rechercheur. Daarnaast was de NRE op de achtergrond betrokken bij de actie.

Wat vooral opviel is dat de bewoners in de meeste gevallen hun best doen om hun woning bewoonbaar te houden, is de algemene conclusie. De controleurs waren in grote lijnen tevreden over het woongedrag van de studenten. Minder te spreken waren de controleurs over het gebrek aan onderhoud van de panden. Het verfwerk zowel aan de binnen- als aan de buitenkant laat op heel veel plaatsen te wensen over. Ook het onderhoud van de tuinen is vaak slecht. Op sommige plaatsen ligt het puin en grof afval tot een meter hoog. Dat maakt een kamerverhuurpand al gauw minder aantrekkelijk voor de buurt. Uiteraard zullen we eigenaren van de panden hier op attenderen, aldus de BITE-controleurs.

Onder het motto Hand-in-Handhaving, Eindhoven trekt de lijn, heeft de gemeente, samen met de politie, brandweer, milieudienst en het nutsbedrijf controles uitgevoerd in de hele stad. De controles gingen vooral over handhaving van regels die de leefbaarheid in de stad bevorderen. Bite coördineert de aanpak van de naleving van deze regels. Dat nu gecontroleerd werd op kamerverhuurpanden, heeft te maken met het nieuwe gemeentelijke beleid omtrent kamerverhuur dat in het najaar zal worden vastgesteld.

© 2004 Gemeente Eindhoven