Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 29 juli 2004

Graffiti-spuiters van o.a. de tag 'Saifa' aangehouden

Jongens hebben inmiddels bekend onder invloed van alcohol deze vernielingen te hebben gepleegd.

Hengelo

Naar aanleiding van de gepleegde graffiti in Hengelo Noord op 9 juli j.l. in de vroege ochtenduren heeft de Politie Twente een onderzoek ingesteld. Er zijn 29 aangiftes gedaan bij de politie van vernieling. Uit getuigenverklaringen en onderzoek werd op maandag 26 juli '04 een 21 jarige Hengeloër aangehouden. Hij bekende zijn aandeel in de gepleegde vernielingen. Hij was verantwoordelijk voor de tag 'Saifa'en de Chinese tekens. Hij had de vernieling samen met een 17 jarige plaatsgenoot gepleegd. Deze jongen werd op dinsdag 27 juli aangehouden. Ook hij heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. Hij was verantwoordelijk voor de tags 'Droid, Marlot, Johah en Sniper'. De beide jongens zijn bereid de door hun gemaakte schade te vergoeden. De jongens verklaarde de vernieling onder invloed van alcohol en uit balorigheid te hebben gepleegd. Zij moeten zich verantwoorden voor de rechter. (bps: 04-085222)

Autovernielers aangehouden

Mannen verkeerden onder invloed van alcohol

Almelo

Op donderdag 29 juli 2004 omstreeks 3.46 uur kwam er een melding bij de Politie Twente over vernieling van auto's aan de Parallelweg in Almelo. De gealarmeerde agenten werden aangesproken door een getuige. Hij gaf het signalement door van drie mannen. Op de Nieuwstraat zagen agenten even later een 33 jarige Almeloër lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Kort daarna werden nog twee mannen, van 33 en 38 jaar uit Almelo, aangehouden. De drie mannen verkeerden allen onder invloed van alcohol. Zij werden opgesloten. Agenten troffen ook aan de Rohofstraat een auto waarvan de spiegel was vernield. De man die als eerste werd aangehouden beledigde tijdens zijn aanhouding de agenten. De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de vernielingen en maakt proces-verbaal op. (bps: 04-093945)

Rijden onder invloed

Dronken campinggast botst tegen de auto van zijn buurman

Hengelo

Op woensdag 28 juli '04 omstreeks 23.44 uur reed een 64 jarige Hengeloër met zijn auto over de camping aan de Twekkelerweg te Hengelo. Daar reed hij tegen geparkeerde auto van een andere campinggast aan. Omdat de bestuurder onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon echter de blaasproef niet met goed gevolg afleggen. Daarom werd van hem een bloedproef genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-093921)

Winkeldieven op pad

Agenten wilden een automobilist aanhouden die nog werd gezocht en betrapten zijn passagiers en hem op het plegen van winkeldiefstal. .

Hengelo

Op woensdag 28 juli '04 omstreeks 16.39 uur zagen surveillerende agenten een 35 jarige Enschedeër als bestuurder in een auto rijden. De agenten wisten dat deze man werd gezocht en moest worden aangehouden. De agenten zagen dat de bestuurder zijn auto parkeerde en alle vier inzittenden van de auto een winkel aan de Drienerstraat binnen gingen. Zij droegen een lege tas bij zich. Toen de 35 jarige man de winkel verliet werd hij aangehouden door de agenten. De andere drie personen liepen daarop snel weg. Na een korte tijd hebben agenten twee personen uit de auto, een 12 jarige jongen uit Heerlen en een 20 jarige man uit Almere gecontroleerd bij de Cronjestraat. Bleek dat de 'lege' tas intussen gevuld was. De heren konden geen aankoopbonnen tonen. Zij werden aangehouden terzake winkeldiefstal in vereniging. De 31 jarige vrouw uit Hengelo, die ook in de auto zat, werd niet meer aangetroffen. De verdachten werden allen in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-093814)

Vernieler aangehouden

Horecaportier zag dat man een hek vernielde.

Lattrop Breklenkamp

Op donderdag 29 juli 2004 omstreeks 3.30 uur werd een 22 jarige man uit Geesteren (ov) aangehouden terzake vernieling. De portier van een horecagelegenheid in Lattrop had gezien dat de 22 jarige jongen een hek van een woning aan de Dorpsstraat had vernield. Hierop hebben zij de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd opgesloten in het politiebureau en wordt in de loop van de ochtend gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-093950)

Gordelcontrole

Bestuurders van voertuigen werden gecontroleerd op het dragen van de gordel.

Borne

Op woensdagmiddag 28 juli '04 heeft de Politie Twente een gordelcontrole gehouden op de Prins Bernhardlaan en de Weerselosestraat in Borne. In totaal werden 14 personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. (bps: 04-093800)

Aanranding

Man drukt in een winkel zijn geslachtsdeel tegen een klant aan

Enschede

Op woensdag 28 juli '04 deed een 18 jarige vrouw aangifte van aanranding. Zij stond omstreeks 15.00 uur als klant in een winkel aan de Heurne in Enschede. Op een gegeven moment voelde de vrouw iets aan haar billen. Toen zij keek zag zij dat een onbekende man zijn blote geslachtsdeel tegen haar aandrukte. De vrouw was hierdoor zo overrompeld dat zij geen woord kon uitbrengen. De man is na zijn daad weggelopen in de richting van de Kalanderstraat. Het signalement van de man: - getinte man
- lengte ongeveer 1 .60- 1.70 m - tussen de 35 en 45 jaar oud - kalend, gemillimeterd donker haar - korte broek en bovenkleding in lichte vale kleur - Droeg een vierkante beige rugtas op zijn rug

De Politie Twente stelt een onderzoek in en is opzoek naar eventuele getuigen. (nr: 04-093732)

Vernieler aangehouden

Man bedreigde tevens personeel van de Noordmolen

Enschede

Op woensdag 28 juli '04 omstreeks 13.58 uur werd de politie verzocht bij de Noordmolen aan de Molenstraat in Enschede. Emn had problemen met een 33 jarige man uit Enschede. De man had een ruit en een telefoon vernield. Tevens had hij het personeel bedreigd. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich en werd daarom geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-093693)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --