Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

29 juli 2004

Apeldoorn- gedupeerd na doorrijding

Een 22-jarige man uit Apeldoorn deed op woensdag 28 juli aangifte van doorrijden na aanrijding. Die dag had hij zijn personenauto omstreeks 16.00 uur onbeschadigd geparkeerd bij het Korianderplein.

Toen hij een kwartier later bij zijn auto terugkwam, bleek deze beschadigd. Door een onbekende is tegen de rechtervoorzijde aangereden, waardoor schade is ontstaan.

Ook een 31-jarige man uit Zutphen deed op woensdag 28 juli aangifte van doorrijden na aanrijding. Die dag had hij zijn personenauto omstreeks 19.30 uur geparkeerd bij een parkeerplaats aan de Lange Amerikaweg. Toen hij omstreeks 20.15 uur bij zijn auto terugkwam, bleek dat zijn auto was aangereden en beschadigd.

Uddel - auto's weg na diefstal uit vakantiewoningen

In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 juli is er ingebroken in een tweetal vakantiewoningen op een vakantiepark in Uddel. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners in de woningen lagen te slapen. In beide gevallen waren de daders binnengekomen door een keukenraam te forceren en werd naast de diefstal van persoonlijke spullen ook nog eens de auto gestolen !.

Vanuit de eerste woning is een tweetal handtassen weggenomen met daarin een portemonnee, kentekenbewijs en allerlei pasjes en een sleutelbos. De bijbehorende auto, een grijze Seat Ibiza kenteken 78-HH-ZT, werd vanaf de oprit weggenomen. De bewoners een 69-jarig vrouw en haar 64 jarige echtgenoot uit Vuuren en een 68-jarige man uit Zaltbommel deden aangifte

Vanuit de tweede woning is spiegelreflexcamera weggenomen. Ook hier was de auto, een Peugeot 206 met kenteken 44-FP-SK, vanaf de oprit weggenomen. Een 56-jarige man uit Harkstede deed hiervan aangifte.

Ook in Putten werd in dezelfde nacht bij een recreatiepark een auto op deze wijze gestolen (berichten Veluwe van vandaag komen nog)

Apeldoorn-verkeerscontrole

De politie heeft op woensdag 28 juli een verkeerscontrole gehouden op de Vlijtseweg. 86 bestuurders werden staande gehouden. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:

8 voor het niet dragen van de autogordel
1 voor het niet dragen van de autogordel achterin
1 voor het rijden tijdens een rij-ontzegging
1 voor het ontbreken van een linkerbuitenspiegel
1 voor een niet goed bevestigde hulpkoppeling
1 voor het rijden zonder bromfietscertificaat
5 niet kunnen tonen van het rij- of kentekenbewijs.

Apeldoorn-snelheidscontrole

Op woensdag 28 juli heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Deventerstraat. 1236 voertuigen werden gecontroleerd. 32 automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur.

Einde berichten

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 5486052


---- --