Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juli 2004

X

Aanhouding na belediging

Man aangehouden na belediging van een politieman

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 16.40 uur schreef een politieman aan De Heurne een bekeuring uit voor een parkeerovertreding. Terwijl hij daarmee bezig was ontspon zich een discussie tussen hem en de eigenares van de auto. Een en ander speelde zich af voor een horecagelegenheid. De eigenaar van deze zaak bemoeide zich er ook nog eens mee. Daarop kwam een klant de zaak uitgelopen en schold de politieman uit voor kankerturk. Dit gebeurde luid en ten overstaan van veel publiek op het terras. De politieman voelde zich daardoor ernstig beledigd. Hij hield deze man, een 60-jarige Enschedeër, aan. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding en wilde telkens weglopen. Hierop werd de verdachte geboeid, waarbij hij zich wederom verzette en tegen de grond werd gewerkt. De verdachte kon na verhoor het bureau verlaten. Hij kreeg een transactie van 480 euro. (04-093797)

Aanhoudingen na diefstal

Twee mannen bieden klusjes aan en gaan er met de portemonnee vandoor

Hengelo

Op vrijdag 23 juli deed een 52-jarige Hengelose aangifte van diefstal van haar portemonnee. Ze kreeg die dag twee jongemannen aan haar woning aan de F Zernikestraat. Het tweetal bood aan klusjes voor haar te doen. Nadat het tweetal haar geholpen had en hiervoor betaald hadden gekregen ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit de keuken was weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de twee verdachten, een 20- en 21-jarige Hengeloër, op 27 juli aanhouden. Beide verdachten bekenden de diefstal. De 20-jarige kon met een dagvaarding de volgende dag het bureau verlaten. De 21-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. Hij heeft nog meerdere zaken op zijn kerfstok en moet zich voor de rechter-commissaris verantwoorden. (04-091759)

Krokodil in de tuin

Nep-krokodil veroorzaakt veel onrust

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 15.10 uur werd bij de politie een melding gedaan dat er een krokodil in de tuin aan de Ledalaan zou zitten. De bewoonster vertelde de gearriveerde agenten dat het beest ongeveer 1 meter groot was. Ze had uit voorzorg haar hond en kat al naar binnen gehaald. Ze had het hekwerk ook al dicht gedaan. Het beest zou zich in de omgeving van de sloot ophouden. Met omzichtige bewegingen konden de politiemannen het beest van achteren naderen en aan de staart omhoog trekken. Het bleek om een rubberen krokodil te gaan. Op het moment dat zij het beestje overmeesterd hadden, kwam een buurjongetje aangelopen. Hij vertelde dat het zijn krokodil was, waarop hij het beestje terug kreeg. De meldster kon weer opgelucht ademhalen. (04-093757)

Aanrijding met letsel

Fietsster raakt gewonden na aanrijding met andere fietser

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 07.35 uur vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers op het H J van Heekplein. Een 20-jarige Enschedeër fietste over het plein in de richting van het casino toen er voor hem van rechts een 70-jarige Enschedese op haar fiets naderde. De jongeman remde uit alle macht, waarbij zijn remkabel knapte. Hierdoor botsten beiden met een behoorlijke vaart tegen elkaar. De vrouw kwam te vallen en liep letsel op aan haar bekken en hoofd. Ze is naar het ziekenhuis overgebracht. Ze kon na onderzoek naar huis. (04-093533)

Eenzijdig ongeval

Auto rijdt een weiland in, bestuurder onder invloed

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 21.10 uur werd een ongeval gemeld. In een weiland aan de kruising Schipholtstraat/Kersdijk was een auto terechtgekomen. Door omstanders werd een man als bestuurder aangewezen. De politie sprak deze man, een 32-jarige Almeloër aan, doch hij ontkende in de auto te hebben gezeten. Hij vertelde dat hij met drie honden in de buurt aan het wandelen was en toevallig getuige. Hij had de sleutels uit het contact gehaald en bij zich gestolen en een boer gevraagd de auto weg te slepen. Zijn honden was hij intussen kwijtgeraakt. De politie merkte de man aan als bestuurder en constateerde alcoholgebruik bij de man, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,75 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 9 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-093885)

winkeldiefstal

Aangehouden verdachte van diefstal blijkt veelpleger

Enschede

Op woensdag 28 juli omstreeks 09.45 uur werd een diefstal gemeld bij een winkel aan het H J van Heekplein. De dader was er vandoor gegaan. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte, een 48-jarige Enschedeër aanhouden. De verdachte had een fles drank en twee bierpacks weggenomen. Deze waren bij zijn aanhouding reeds voor de helft genuttigd. De verdachte blijkt een veelpleger en is ter voorgeleiding in verzekering gesteld en opgesloten. (04-093574)

Zonnebrillendief aangehouden

Meerdere opticiens benadeeld door diefstal van zonnebrillen

Enschede

Bij de politie kwamen de laatste tijd meerdere aangiftes binnen van diefstal van zonnebrillen. In de aangiftes gaat het vermoedelijk om dezelfde dader. Het betrof in alle gevallen een man die de winkels binnen liep en direct op de zonnebrillen afging. Hij paste de brillen en legde ze nabij de uitgang of een ander centraal punt neer. Daarna verliet hij de winkel en nam en passant de zonnebrillen mee. Na het verlaten van de winkels ontdekte het personeel de diefstal. De politie stelde een nader onderzoek in. Daarbij kwam zij in totaal uit bij vijf opticiens in de binnenstad van Enschede, waar deze zelfde persoon regelmatig kwam, waarna er zonnebrillen waren weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie op het spoor van de verdachte. Deze verdachte, een 30-jarige Enschedeër is op woensdag 28 juli in zijn woning aangehouden. Hij ontkent de diefstallen. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (04-093703/642)

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde 055 - 5486052


---- --