Utrecht stad 11.45 uur

Utrecht 29-07-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Motorrijder rijdt door na aanrijding

UTRECHT- Bij een verkeersongeval op de Hooft Graaflandstraat tussen de bestuurder van een motorfiets en een fietser is de motorrijder doorgereden.

Het ongeval vond plaats op woensdag 28 juli, om 01.00 uur, toen de 58-jarige fietser uit Utrecht linksaf de Karperstraat wilde inrijden. De motorrijder reed op dat moment achter de fietser en haalde de fietser links in. De fietser kwam tengevolge van de aanrijding te vallen en liep verwondingen op aan de rug. Hij werd met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets raakte zwaar beschadigd.

De motorrijder is na de aanrijding niet gestopt, maar met onverminderde snelheid doorgereden in de richting van de Liesbosweg. De betrokken motorfiets zou er nieuw uitzien en een zogenaamd tourmodel betreffen. De kleuren van motorfiets waren goud en beige. De bestuurder van het voertuig droeg een geblokt overhemd met daarover heen een blauwe bodywarmer. Op de achterzijde van de bodywarmer stonden twee roodkleurige woorden.

Eventuele getuigen of personen die menen de motorrijder in combinatie met de gebruikte motorfiets te herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Invalide raakt te water na aanrijding met vrachtwagen

HAARZUILENS Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een invalidenwagentje raakte laatstgenoemde in de sloot naast de rijbaan van de Kasteellaan.

Het ongeval vond plaats op woensdagmiddag 28 juli, om 15.15 uur, toen de 36-jarige vrachtwagenbestuurder uit Drunen achteruit reed met zijn voertuig omdat hij niet onder een brug door kon rijden. De bestuurder van het invalidenwagentje reed op dat moment achter de vrachtwagen en reed eveneens achteruit om een aanrijding tussen beiden te voorkomen.

De snelheid van de achteruit rijdende vrachtwagen was echter iets hoger dan van de invalidenwagen waarna de invalide werd aangereden en via de berm achterover in de sloot terechtkwam. De onfortuinlijke invalide werd door medewerkers van een nabij gelegen bedrijf uit het water gehaald. De 80-jarige invalide, inwoner van Vleuten, is thuis afgezet en heeft geen letsel overgehouden aan het ongeval. De invalidenwagen raakte wel beschadigd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 28 juli, om 15.35 uur, een 32-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man had vanuit een winkel op het Gildenkwartier een hoeveelheid artikelen ter waarde van 20 euro gestolen.

De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is ingesloten. Een proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Dakdekker raakt gewond bij werkzaamheden

UTRECHT De politie is woensdagmiddag 28 juli, om 16.30 uur, bij een woning op de Frederik Hendrikstraat geweest waar een 23-jarige dakdekker uit Utrecht gewond raakte bij werkzaamheden aan het dak.

De man had met een lift een hoeveelheid dakbedekkingsmateriaal naar boven gebracht die door onbekende oorzaak is gaan schuiven. De lift en het materiaal, met een gewicht van 75 kilogram, kantelde en viel via een dakraam naar beneden.

De dakdekker bevond zich op dat moment onder het raam en raakte gewond omdat een deel van het materiaal op hem terecht kwam. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek in- en uitwendige bloedingen te hebben, en breuken in zijn arm en bekken te hebben opgelopen.

De arbeidsinspectie is gewaarschuwd en stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met meerdere gevolgen

UTRECHT Op woensdagavond 28 juli, om 19.25 uur, vond er op Nijenoord een aanrijding plaats waarbij uiteindelijk drie autos beschadigd raakten en één inzittende licht gewond werd.

De aanrijding gebeurde toen een 42-jarige inwoner uit Heerhugowaard als bestuurder van een taxibusje in aanraking kwam met de personenauto van een 31-jarige Utrechter die vanaf een linkerrijstrook naar de rechterweghelft stuurde. Nadat beide bestuurders hun voertuigen tot stilstand hadden gebracht, reed de taxichauffeur een stukje achteruit waarbij hij een daar stilstaande personenauto van een 27-jarige inwoner uit Utrecht over het hoofd zag. Ook dit voertuig raakte beschadigd.

Een inzittende van het taxibusje had tengevolge van de aanrijding een lichte verwoning aan haar been opgelopen.

Man bekeurd voor valse naam

UTRECHT De politie heeft woensdagavond 28 juli, om 21.20 uur, een 30-jarige inwoner uit Utrecht bekeurd omdat hij een valse naam opgaf.

De man werd gecontroleerd op de Breedstraat toen hij achterop een bromfiets zat en geen helm droeg. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring gaf hij een naam op waarvan vermoed werd dat deze niet klopte. De eigenaar van de bromfiets sprak de verdachte namelijk aan met een andere naam dan welke hij opgaf.

De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm en opgeven van een valse naam. Aan het bureau bleek dat de verdachte gesignaleerd stond voor een ander strafbaar feit waarna hij werd ingesloten.

Geluidsapparatuur inbeslaggenomen

UTRECHT De politie heeft woensdagavond 28 juli, om 23.55 uur, op de Stromboli de geluidsapparatuur van een 24-jarige Utrechter inbeslaggenomen.

Naar aanleiding van klachten gingen de politieagenten ter plaatse en werd geconstateerd dat er sprake was van ernstige geluidsoverlast. De bewoner werd hiervoor gewaarschuwd en verminderde het volume van zijn muziekinstallatie.

Bij een latere controle had de bewoner zijn muziek weer op een ontoelaatbaar niveau gebracht. Ondanks twee waarschuwingen die hem nogmaals werden gegeven, bleef de muziek in de omgeving duidelijk hoorbaar. De politie ging hierna over tot inbeslagname van de geluidsapparatuur. De bewoner en eigenaar van de installatie wenste niet mee te werken en werd aangehouden. Daarnaast beledigde hij de agenten en gaf hij een valse naam op.

Hij kreeg een proces-verbaal voor opgeven valse naam, belediging en veroorzaken geluidsoverlast. De apparatuur blijft in afwachting van de beslissing van justitie aan het politiebureau.

Dronken man beledigt agenten

UTRECHT- De politie heeft woensdagavond 28 juli, om 22.45 uur, een 20-jarige Utrechter aangehouden omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap het werk van de agenten bemoeilijkte.

De politiemensen controleerden een gestalde bromscooter op de Boorstraat waarbij de verdachte zich bemoeide met hun werk. Hij beledigde de agenten en verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol.

Hij werd aangehouden en kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op donderdagmorgen, 29 juli, om 04.25 uur, heeft de politie op de Einsteindreef een 28-jarige Amersfoorter aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed als bestuurder van een bestelauto tegen de rijrichting in hetgeen gezien werd door surveillerende politieagenten.

De man moest een blaastest ondergaan waarbij bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd om nog een auto te mogen besturen.

Hij blies 545 ug/l en kreeg een rijverbod voor 5 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.