Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - twee gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 29-07-2004

Bij twee verkeersongevallen in Arnhem-Zuid zijn woensdagmiddag twee gewonden gevallen, waarvan een vermoedelijk ernstig. Op de Groningensingel raakte omstreeks kwart voor vijf een 38-jarige Arnhemmer gewond toen hij als voetganger de rijbaan overstak en werd aangereden door een automobilist. De automobilist, een 24-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, verklaarde later tegenover de politie dat de voetganger aanstalten had gemaakt om over te steken maar zou zijn gestopt toen de auto naderde. Vervolgens zou de voetganger plotseling alsnog zijn overgestoken, waardoor de automobilist een aanrijding niet meer had kunnen voorkomen. De gewonde Arnhemmer is met hoofdletsel overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate. Even voor zes uur raakte op de Rijksweg Oost een 31-jarige vrouw uit Arnhem gewond. Het slachtoffer was tijdens het fietsen gevallen, ofwel nadat ze tegen een andere fietser, een 19-jarige man uit Winterswijk, was gebotst, danwel als gevolg van een uitwijkmanoeuvre. De Winterswijker zou kort voor het ongeval schuin voor het slachtoffer hebben gereden en was op een gegeven moment linksaf geslagen. De precieze toedracht wordt nog onderzocht. Het 31-jarige slachtoffer had als gevolg van haar val vermoedelijk ernstig hoofdletsel opgelopen en is later overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Bij het laatste ongeval werd ook de Traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man opgepakt na diefstal medicijnen uit ziekenhuis
Publicatiedatum: 29-07-2004

Een 35-jarige man uit Dieren is woensdagavond door de politie aangehouden op verdenking van diefstal uit medicijnen uit het Ziekenhuis Rijnstate. De man had kans gezien een tiental doosjes medicijnen te stelen vanaf een medicijnkar terwijl die tijdens de ronde werden uitgedeeld aan patiënten. Een van de verpleegkundigen had de verdachte Dierenaar betrapt. De man vluchtte het ziekenhuis uit, daarbij op de hielen gezeten door verplegend personeel en een beveiligingsmedewerker. Eenmaal buiten kon de man worden achterhaald en stond hij de buit af, waarna hij weg wilde lopen. Gewaarschuwde agenten waren inmiddels ook gearriveerd en hielden de Dierenaar aan. De man bekende de diefstal later en is na verhoor op vrije voeten gesteld. Door het ziekenhuis is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: zes verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 29-07-2004

De politie heeft woensdagmiddag in Arnhem en Velp in totaal zes verdachten aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Op de Ketelstraat werd rond één uur een 29-jarige vrouw uit het Friese Oudega aangehouden nadat ze in een warenhuis betrapt was op winkeldiefstal. De vrouw bekende later ook bij een ander warenhuis kleding zonder te betalen te hebben meegenomen. De vrouw kreeg later een dagvaarding uitgereikt. Bij een zaak in de wijk Presikhaaf werden even later een 43-jarige vrouw en een 58-jarige man, beiden uit Arnhem, aangehouden. Beiden waren door personeel van de zaak betrapt op diefstal van vrijetijdsartikelen en werden aan de politie overgedragen. De man en vrouw zijn na verhoor vrijgelaten en hadden de diefstal ontkend. Omstreeks half vier werd, eveneens in de wijk Presikaaf, een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou bij een zaak een zonnebril op zijn hoofd hebben gezet om vervolgens zonder te betalen naar buiten te lopen. Een beveiligingsmedewerker betrapte de Arnhemmer, die het vervolgens op een lopen zette. De beveiligingsmedewerker zette de achtervolging in en waarschuwde intussen de politie. Op IJssellaan kon de man worden aangehouden. De Arnhemmer, die ontkende ook maar iets met de diefstal te maken te hebben, is voor verder onderzoek ingesloten. Tegen vier uur werd wederom op de Ketelstraat een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. De verdachte, een 48-jarige vrouw uit het Gelderse Laren, zou voor ruim 100 euro aan goederen hebben ontvreemd bij een warenhuis. Bij het verlaten van de zaak kwam de diefstal aan het licht, waarop de Larense werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De vrouw bekende later de diefstal. Een 18-jarige Arnhemmer heeft woensdagavond tegenover de politie bekend meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd bij een videotheek in Velp. De man werd woensdagavond aangehouden bij een poging tot diefstal en gaf later toe de afgelopen dagen meerdere DVD's had gestolen bij dezelfde videotheek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met 112 km/u over de Drielse Rijndijk

Publicatiedatum: 29-07-2004

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft woensdag bij een controle een bestuurder bekeurd die met 112 km/u over de Drielse Rijndijk tussen Arnhem en Heteren reed. Het VHT controleerde daar tussen 14.30 en 16.00 uur en gedurende de avonduren tussen 21.00 en 22.00 uur. Van ruim 360 passanten werd de snelheid gecontroleerd met behulp van de Lasergun. Daarvan bleken er drie harder te rijden dan de daar geldende maximumsnelheid van 80 km/u. Nog eens zes bestuurders werden bekeurd wegens het niet dragen van de gordel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - winkeldiefstal: 140 euro boete

Publicatiedatum: 29-07-2004

Een 51-jarige Renkumer heeft woensdag van justitie een boete gekregen van 140 euro boete wegens winkeldiefstal in zijn woonplaats. De man liep bij een zaak aan de Dorpsstraat naar buiten met een fles drank terwijl hij niet betaald zou hebben. Winkelpersoneel greep de man in de kraag en droeg hem over aan de politie.De man bekende de diefstal en moest de buit teruggegeven. Na verhoor is de Renkumer vrijgelaten en kreeg in overleg met justitie een boete opgelegd. Niet betalen zal een gang naar de rechter tot gevolg hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 29-07-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op twee plaatsen in de gemeente Renkum snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Doorwerth, Utrechtseweg, controle tussen 08.00 en 13.30 uur, ruim 3300 passanten waarvan er 33 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid: 102 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden;
- Wolfheze, Wolfhezerweg, controle tussen 08.15 en 13.30 uur, onder ruim 900 passanten overschreden er 22 de maximum snelheid van 60 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 82 km/u.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden