1e persbericht van donderdag 29 juli 2004

Eindhoven 29-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Getuigen rijden verdachte klem na verlaten plaats ongeval

Op de Boschdijk is woensdag rond 19.50 uur een 62-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man werd kort voor zijn aanhouding klemgereden door getuigen die hadden gezien dat de man op de kruising Boschdijk 1e Lieven de Keylaan door rood reed en een bromfiets schepte. De automobilist, die over de Boschdijk richting Best reed, stopte niet na de aanrijding. Een getuige die dit zag ging achter de man aan en zette op de Boschdijk zijn auto voor het voertuig van de verdachte. Hij stapte uit en trok de autosleutels uit het contact. Vervolgens zette een tweede getuige het voertuig aan de achterkant klem en waarschuwde de politie die de man vervolgens aan kon houden. Op de bromfiets zaten een 18-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Eindhoven. Beiden liepen ernstige verwondingen op. De jongen een klaplong en een gebroken schouder en het meisje een gebroken arm en zware verwondingen aan haar been. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een bloed- en een urineproef afgenomen om te onderzoeken of de man mogelijk onder invloed zou zijn van een bepaalde stof. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak in auto

Een getuige meldde woensdagavond dat werd ingebroken in een auto op een parkeerplaats aan het Stationsplein. De politie ging meteen ter plaatse en kon in de directe omgeving op de Neckerspoel rond 23.25 uur een verdachte aanhouden die voldeed aan het signalement. Het gaat om een 39-jarige Eindhovenaar. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de kruising Aalsterweg Antoon Coolenlaan is woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden tien bekeuringen uitgedeeld waaronder twee voor rijden zonder bromfietscertificaat, drie voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets en twee voor het niet dragen van de helm.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Parklaan is donderdag rond 2.20 uur een 29-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Automobiliste meldt zich na getuigenoproep

In het tweede persbericht van woensdag 28 juli is een getuigenoproep meegenomen in verband met een aanrijding op de Stationsstraat in Deurne. De betrokken automobiliste heeft zich vanochtend gemeld bij de politie.

Stiphout: Mishandeling

Op de Dorpsstraat is woensdagochtend rond 00.30 uur een 23-jarige man uit Helmond zonder enige aanleiding mishandeld. De man stond met een vrouw te praten toen hij opeens in zijn gezicht werd geslagen door een man. Het slachtoffer liep een verbrijzelde oogkas op en een gebroken jukbeen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Gemert: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Pandelaar is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Weggenomen werden twee computers en twee flatscreens.