Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 juli 2004


Elburg - politie helpt vakantiegangers.

De politie heeft vannacht een gestrand groepje toeristen geholpen en ondanks het late uur werden de agenten bedolven onder een stortvloed van bedankjes. Agenten troffen het groepje, afkomstig uit Haarlem op woensdag (28-07), rond 23.30 uur aan bij een bushalte aan de Nunspeterweg. Het groepje, bestaande uit 3 volwassenen en 3 kinderen was naar een pretpark in Biddinghuizen geweest. Ze wilden de laatste bus naar Elburg nemen, maar door een misverstand met een buschauffeur bleek dat er helemaal geen bus meer kwam. Ze wisten een lift te bemachtigen naar Elburg en wisten nu even niet meer waar ze waren.
Een vrouw uit de groep is hartpatiënt en moest zsm haar medicijnen innemen en de kinderen keken inmiddels ook zeer slaperig uit de ogen. De politie legde contact met het busbedrijf en die was bereid om de groep van Harderwijk naar Haarlem brengen, alleen hoe kwam men op dit tijdstip in Harderwijk? De politie heeft dus het groepje onfortuinlijke reizigers naar Harderwijk vervoerd en zo werd het dagje uit toch nog goed afgesloten.


Putten - politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding.
Op woensdag (28-07) vond er tussen 16.00-17.30 uur een doorrijding na een aanrijding plaats aan de Papiermakerstraat . Een 46-jarige vrouw uit Ermelo had haar auto op een parkeerplaats achtergelaten en bij terugkomst ontdekte ze schade aan de linker achterzijde van de auto, vermoedelijk veroorzaakt bij het in- of uitparkeren van een andere auto.
Aangezien de dader niet een briefje met zijn/haar gegevens heeft achtergelaten, zoekt
de politie contact met getuigen van deze doorrijding na aanrijding. U kunt de politie bereiken op telefoonnummer 0900 - 8844.


Vaassen - vandalisme door groep jongeren.

De politie stelt een onderzoek in nav een 15-tal aangiftes van grove vernielingen aan auto's en woningen, aan oa de Woestijnweg, Bothastraat, Industrieweg, Marijkeweg en Potgieter-
straat op donderdag (29-07) rond 03.00 uur. Bij de auto's werden ruiten ingeslagen, deuken in het plaatwerk getrapt, koplampen vernield, buitenspiegels er afgetrapt etc. Bij een aantal woningen werden ruiten ingegooid. De politie is na de melding direct in de buurt op zoek naar de vandalen gegaan, maar deze bleken al verdwenen te zijn. Vandaag is een buurtonderzoek gestart en de politie vraagt getuigen contact met haar op te nemen middels telefoonnummer 0900 - 8844.


Ermelo - fietser gewond.

Op woensdag (28-07) kwam rond 12.25 uur een 58-jarige fietser uit Rotterdam ongelukkig ten val op de Hamburgerweg toen hij over/tegen een verhoogde geleiding fietste.
Deze geleiding, met de bijnaam "gele biggerug" zorgt voor een scheiding tussen het fietspad en de rijbaan. De man werd met letsel aan gezicht, schouder en knie overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk.


Ermelo - inbraak woning/bedrijf.

In de nacht van woensdag op donderdag (28/29-07) werd er tussen 23.30-00.05 uur ingebroken in een woning/bedrijf aan de Dokter Holtropstraat. De woning kwam men vermoedelijk binnen door het slaapkamerraam. Het raam stond op een kier en vervolgens wist men het verder te openen met een onbekend breekvoorwerp.
In de woning werd de deur naar het bedrijf op grove wijze opengebroken. Ontvreemd
werden zeer waarschijnlijk postzegels en munten.


't Loo - inbraak bedrijf.

Op donderdag (29-07), rond 03.30 uur, werd er ingebroken in een bedrijf aan de Looweg.
Om toegang te krijgen tot de verschillende ruimtes in het gebouw, vernielden de daders een ruit en trapten een aantal deuren in. Ontvreemd werd een flinke partij rookwaren.


Putten - (poging) diefstal uit recreatiewoningen en diefstal auto.
In de nacht van dinsdag op woensdag (27/28-07) vond er een insluiping plaats in een
recreatiewoning aan de Voorthuizerstraat. De dader kwam binnen via de niet afgesloten terrasdeur. Een tas en autosleutels werden meegenomen waarop men vervolgens er vandoor ging met de auto, een blauwe VW Polo, kenteken 86-NP-VK. De tas, waarin oa het rijbewijs, portemonnee en gsm, werd later teruggevonden; er wordt alleen een geldbedrag
vermist. Bij een tweede recreatiewoning werd er een raam geforceerd, maar is men niet binnen geweest.
(zie ook de berichten van Apeldoorn, want in dezelfde nacht werden in Uddel 2 auto's op een dergelijke wijze gestolen)


Harderwijk - verkeersongeval.

Op woensdag (28-07), rond 09.45 uur, werd een 33-jarige fietsster op de Hoofdweg aangereden door een 31-jarige automobiliste , beiden Harderwijk.
De automobliste reed met geringe snelheid richting spoorwegovergang toen de fietsster vanaf de sportvelden de weg overstak richting Van Maerlantlaan.
Laatstgenoemde kreeg nog net een tik mee van de auto, kwam ten val en werd met een vermoedelijk gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - automobilist rijdt onder invloed.
Op donderdag (29-07) werd er rond 01.25 uur op de Veldkamp een 22-jarige automobilist uit Harderwijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies een promillage van 1,1.
Er werd een proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --